4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Bu evde 3 gün arayla 7 defa çıkan yangının esrarı çözülemiyor

Adıyaman - Şanlıurfa yol ayrımına 500 metre uzaklıkta olan Karagöl Köyü’nde Kureyş Akkoç isimli bir vatandaşın evinde 3 günde 7 kez yangın çıkması üzerine köy halkı tedirginlik duyuyor.

3 günde 7 defa çıkan yangında Akkoç ailesinin tüm eşyaları yanmış durumda. Çıkan yangından dolayı tüm eşyalarını kaybeden Akkoç ailesi şimdi hergün bir komşusunda uyumak zorunda kalıyor. Eşyalarının yanmasından sonra evlerininde tamamen yanmaması için gerekli yerlere müraacat eden Akkoç ailesi, TEDAŞ, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve Bayındırlık yetkililerine müracaat ettiklerini ve henüz bir netice alınamadığını belirtiyor.


Evlerinin yanmasından sonra Hanım Akkoç, hergün nöbet beklediklerini belirterek, "Her an yangın çıkar endişesiyle evimize giremiyoruz. Komşularda yatıp, kalkıyoruz. Çocuklarımız perişan bir durumda. Korkuyoruz, hiç bir şeyimiz kalmadı. Buna bir çözüm yolu bulmalarını istiyoruz" dedi.

Komşu köyden bir vatandaş ise, kendilerinin de komşu köy olarak tedirgin olduklarını belirterek, "Yangın 4.30 - 5.00 sıralarında meydana gelmektedir. Hergün farklı yerlerde çıkmakta. Bizler bir odayı söndürürken yangın başka bir odadan çıkmaktadır. Elektrikten olur düşüncesi ile elektiriği kestik, fakat tekrar çıkmaya başladı. Yangının çıkış sebebinin elektirikten olmadığını anladık ve belki olur düşüncesi ile telefon kablosunu kestik ama yine yangın çıkmaya başladı. Neden çıktığını anlayamadık, yangın yangına benzemiyor adeta bir yılan gibi yürüdüğünü gördük. Bir haftadır bizlerde komşu köy olarak uyuyamıyoruz. Yetkililerden buna bir çare bulmalarını istiyoruz" diye konuştu.

iha-adıyaman
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 13:47:19
Güncelleme :3 Eylül 2004 Cuma 11:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?