6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Bu eylem güldürdü

BU EYLEM GÜLDÜRDÜ

Adıyaman'da bir evin çatı katına baz istasyonu kurmak isteyen GSM operatörü mahallelinin tepkisine neden oldu. Mahalleli, yaklaşık 2,5 saat süren ikna çabaları sonucunda direnmeye devam ederken, GSM operatörü yetkilisinin yanlış adrese geldiği öğrenildi.

Adıyaman merkeze bağlı Fatih Mahallesi Fevzi Çakmak Lisesi yanındaki sokağa baz istasyonu kurmak için gelen GSM operatörü yetkilisi, mahallelinin tepkisi ile karşılaştı. Sağlık açısından zararlı olduğunu belirterek 'biz buraya baz istasyonu kurdurmayız' diyen mahallelinin direnmesi üzerine, olay yerine polis ekipleri geldi. Vatandaşlardan baz istasyonun kurulmasına mani olunmamasını isteyen polis ekipleri, yaklaşık 2,5 saat boyunca mahalleliye dil döktü. İkna çabaları sonuç vermeyince olay mahalline takviye polis ekipleri istendi. Polisle karşı karşıya gelmek istemediklerini dile getiren vatandaşlar, GSM operatörü yetkilisine, "Kurulacak olan baz istasyonunun sağlığımızı olumsuz yönde etkilemeyeceğini gösteren bir belge getirin" dedi.

Saatlerce baz istasyonunun kurulacağı söylenen evin önünde oturan mahalle halkı, daha sonra olay yerine gelen emniyet amiri ile görüştü. Emniyet amirinin de ikna çabaları yetersiz kalınca, GSM operatörünün elinde ki güvenlik sertifikası vatandaşlara gösterildi. Emniyet amirinin,'bu adres burası değil mi?' sorusuna 'hayır' yanıtını veren mahalleli, adresler karışıklığını ortaya çıkardı. GSM operatörünün yanlış adrese geldiğini öğrenen polis ekipleri ve vatandaşlar olay yerinden ayrılırken, GSM operatörü yetkilisi baz istasyonunun kurulacağı adresi teyit ettikten sonra tekrar bu mahalleye geleceğini belirtti.

BU EYLEM GÜLDÜRDÜ
BU EYLEM GÜLDÜRDÜ
BU EYLEM GÜLDÜRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 13:15:04
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 21:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?