1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Bu görüntü engellenemiyor

Sokaklarda küçük yaşta çocukların çalıştırılmaması yönünde yapılan çalışmalara rağmen, çocuklar sokakta çalışmaya devam ediyor.

Çoğunlukla ayakkabı boyacılığı, dilencilik, tartıcılık, mendil satıcılığı ve trafik ışıklarında araç camı silme işi yapan küçük yaşta çocuklar, ailelerine para cezası kesilmesine rağmen çalışmaktan vazgeçmiyor.

İl Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere birçok kurum, çocukların çalışmasını engellemek için çeşitli faaliyetler yürütüyor.
Adıyaman'da yaz mevsimiyle birlikte sokakta çalışan çocuk sayısında artış yaşandı. Yaz mevsiminde başka illere tarım işçisi olarak giden aileler, küçük yaştaki çocukları da çalışmaya götürünce çalışan çocuk sayında artış yaşandığı kaydedildi.

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü araştırmasına göre, tarım işçisi olarak başka illere giden çocuklarda dahil toplam 822 küçük çocuk çalıştırılıyor. Bu çocuklardan 138'i çocuk ve gençlik merkezinde çeşitli eğitim ve imkanlardan faydalanıyor.

Polis ekipleri de sokakta çalışan çocukların çalışmasını engellemek için periyodik olarak çocukları sokaktan toplayarak ailelerine teslim ediyor. Polis ekipleri aileleri uyarmasına rağmen aileler yinede çocukları çalıştırmaya devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 16:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?