6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

'Bu millet bekler son anda kükrer'

Araştırmacı Gazeteci-Yazar Banu Avar, Adıyaman'da verdiği 'Yeni dünya düzeni ve medya' konulu konferansta, Türkiye üzerinde oynanan oyunların olduğuna dikkat çekti.

GAP Gazeteciler Birliği tarafından tertiplenen ve ESOB konferans salonunda verilen konferansa ilgi oldukça fazlaydı. Vali Vekili Aydın Börü, Defterdar Şefik Tongal, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişi konferansa katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Gazeteci-Yazar Banu Avar'a Kent konseyi Başkanı Mustafa Işıldak tarafından Adıyamanlı yazarların kitabı hediye edildi.

Konferansın açılış konuşması yapan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, kentlerin gelişmişlikteki en büyük göstergelerinin sosyal, kültürel ve sportif aktiviteleri ile fikir ve düşünce adamı, sanatçılara gösterilen ilginin olduğunu kaydetti.

Kıymaz, "Daha fazla kazanmak adına okumayan ve düşünmeyen bir toplum haline getiriliyoruz. Böyle sosyal etkinliklere her zaman ilgi duymamız gerekiyor. Banu Avans doğdu bildiğini söyleyen, adam gibi adamdır. Biz onu siyasi görüşü nedeniyle değil, dik duruşu ve başarılı bir gazeteci olmasından dolayı seviyoruz" dedi.

Konferans öncesinde Banu Avar kendisi tarafından hazırlanan 15 dakikalık kısa belgeseli slayt eşliğinde davetlilere izleterek, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti.

Daha sonra 'Yeni dünya düzeni ve medya' konulu konferansta ise Türkiye'ye çok ciddi saldırılar olduğunu ifade eden Avar, ülke insanının çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin Asya'nın kilidi olduğunu vurgulayan Avar, "Bütün dünyadaki enerji kaynaklarının dörtte üçü Türkiye ile Çin arasındadır. Asya'nın kapı kilidi Türkiye'dir. Türkiye bu nedenden dolayı karıştırılmak isteniyor. Türkiye'de 27 adet etnik köken var. Türkiye'de Kürdü de, Türkü'de biziz. Biz ayrılamayız. Bizi ayırmaya çalışanlarla mücadele edeceğiz. Bu memleketin fıtratında birlik ve bütünlük var" dedi.

Türk Milletinin yüzde 99'unun fikrinin medyaya yansıtılmadığına dikkat çeken Avar, "Medyada bizi uyutuyorlar. Dünyada 68 ülkede 'yemekteyiz' programı yayınlanıyor; dünyada 68 ülkede evlilik programları yayınlanıyor. Bunların hepside ABD formatlı programlar. Bunlar tesadüf olabilir mi? Bizim örf ve adetlerimizi içermeyen programlarla bizleri uyuşturuyorlar. Türk Milletinin yüzde 99'unun fikri medyada yer almıyor. Türk milleti günde 8 saat bu tarz programları izler hale geldi" şeklinde konuştu.

Türk Milletinin her zaman en kötü durumdan bile çıkmayı başardığının altını çizen Avar, "Bu millet bekler, bekler son anda kükrer. Türkiye için batı ülkeleri her türlü melaneti düşünüyorlar. Biz içimizdeki bu kadar farklı etnik yapıya rağmen onların istediğini vermiyoruz. Çünkü biz bu sınırlar içerisinde aynı kültürü yaşıyoruz" diye konuştu.

Konferans sonunda Banu Avar, kitaplarını imzaladı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 18:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?