7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Bu önlem değil ceza!

DESTEKLEME PRİMLERİNİN ÖDENMEMESİNE CHP'DEN TEPKİ

Adıyaman'da çiftçilere verilecek olan destekleme primlerinin yolsuzluk iddiaları üzerine bloke edilmesine CHP İl Başkanı Ali Murat Bilgiç'ten tepki geldi.

CHP Adıyaman İl Başkanı Ali Murat Bilgiç, hububat destekleme primlerinin bayramdan önce ödeneceği ve kamuoyuna 'Bayram müjdesi' olarak duyurulduğunu fakat Adıyaman çiftçisinin bu müjdeden yararlanamadığını söyledi.

Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat'ın, "Hububat desteklemesinde yolsuzluk yapıldığı, sanal üretim yapıldığı" iddiaları üzerine ödemelerin durdurulduğunu dile getiren Ali Murat Bilgiç, "Görüştüğümüz yetkililer, yolsuzluk iddiaları üzerine önlem olarak ödemelerin durdurulduğunu, bayramdan sonra müfettişlerin gelerek inceleme yapacaklarını, bu incelemeden sonra ödemelerin yapılacağını bildirmişlerdir. Yapılan yolsuzluk açıklaması ve bu açıklama üzerine alınan önlemler etik değildir. Her şeyden önce bir yolsuzluk var ise en azından köy, şirket ya da kişi bazında bu iddiaların somutlaştırılması gerekir. Yetkililerin de kim yolsuzluk yapmış ise onun primlerini ödememesi gerekir" dedi.

Bilgiç sözlerini şöyle sürdürdü; "TMO'ya yani devlete ürün satan çiftçilerin dahi primleri ödenmemiştir. Varsa ortada bir suç bu suçu işleyenler değil, bütün çiftçiler cezalandırılmıştır. Bu durum bir ilde adam öldürme suçunun gerçekleşmesi halinde o ilde yaşayan her kesin gözaltına alınmasına benzemektedir. Bu suçun şahsiliği ilkesine aykırıdır. Son günlerde Adıyaman sarmalık kıyılmış tütün çiftçisinin tütünlerinin yakalanması nedeniyle yaşadığı mağduriyet giderilmeden bu kez destekleme primlerinin ödenmesinin durdurulması Adıyaman çiftçisinin mağduriyetine neden olacaktır. Bir an önce bu haksız uygulamaların sona erdirilerek çiftçi vatandaşlarımızın mağduriyetinin önlenmesini talep ediyoruz. Aksi halde inceleme en az bir ay sürecek ve Adıyamanlı çiftçiler mağdur olacaktır. Yetkililerin, iddia sahiplerini dinleyerek olayın ciddiliğini araştırması, ondan sonra bloke koyması gerekirdi. Bu yapılmadan yapılan işlem önlem değil ceza olmuştur."

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2010 Pazartesi 10:19:02
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 20:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?