1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Bunlar da sahte bilet satıcısı

Adıyaman'da, 2009 yılbaşı çekilişinde ikramiye çıkan numaraların bulunduğu sahte biletleri, seyyar satıcılara satmaya çalıştığı ileri sürülen üç kişi polisin başarılı çalışması sonrası yakalandı.

Başka bir ilden Adıyaman'a gelen üç kişi Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinde ikramiye çıkan numaraları sahte biletlere basarak, seyyar biletçilere satmaya çalışırken yakalandı. E.D, Y.D. ve Ü.G. isimli şahıslar, çekilişte bin TL ikramiye çıkan 6863209 rakamlı sahte bileti seyyar satıcıya 900 TL'ye satmak istedi. Bilet satıcısı bu biletin sahte olduğunu söyleyince bileti alarak başka bir satıcının yanına gitti. Burada da biletin sahte olduğunun farkına varılması üzerine bilet satıcıları bir şahsı  yakaladı, fakat şahıs bilet satıcılarından kurtulmayı başardı. Sahte biletle birlikte kaçan şahısları kovalayan seyyar satıcılar daha sonra polise haber verdi.

Daha sonra polis ekipleri şahısların yakalanması için il genelinde çalışma başlattı. Kentin giriş ve çıkışları kontrol altına alınarak, şahıslar üzerinde uygulama yapıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri ve resmi ekipler, şahısları otomobille kaçarken Atatürk Bulvarı üzerinde yakaladı. Şüpheli şahıslar sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, şahısların üzerinden 34 adet sahte bilet çıktığı, biletlerin bazılarında numara bulunmadığı bildirildi.

Seyyar satıcı Ramazan Kaya, kendisine satış yapmak isteyen şahsın biletini aldığını ve eliyle kontrol ettiğinde numaraların silindiğini ve biletin sahte olduğunu böyle anladığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 17:54:58
Güncelleme :4 Ocak 2009 Pazar 18:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?