1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Bunlar fil dişi kulelerde yaşıyorlar'

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, NTV'de yayınlanan 'Haydi Gel Bizimle Ol' adlı programda Müjde Ar ve Aysun Kayacı'nın 'Adıyaman'da mağarada yaşayan insanlar var' ve 'Dağdaki çobanlarla benim oyum eşit' sözlerine sert tepki gösterdi.


Müjde Ar ve Aysun Kayacı'yı Adıyaman'a davet eden Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, sanatçıların fil dişi kulelerde yaşadığını belirterek, kendi milletlerini tanımaları uyarılarında bulundu. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İhlas Haber Ajansı (İHA) Adıyaman bürosuna yaptığı ziyarette yaptığı konuşmada, sözler karşısında hem Adıyamanlı hem de AK Partili bir belediye başkanı olarak üzüldüğünü ifade etti.


Büyükaslan, "Duyarlı bir sanatçı olarak bilinen Müjde Ar hanımefendiye bu konuşmayı yakıştıramadım. Belki ülkemizde mağarada yaşayan insanlarımız olabilir, ancak Adıyaman'da mağarada yaşayan hiçbir insanımız yok. Mağarada yaşayan insanımızda bizim insanımızdır. Bizlere düşen o insanları oradan kurtarıp, insanca medeni bir şekilde yaşamalarını sağlamaktır. Sanatçılarımızı Adıyaman'a davet ediyorum. Adıyaman'a gelerek ne kadar güzel bir kent olduğunu görsünler "dedi.
Aysun Kayacı'nın sözlerine de cevap veren Büyükaslan, "Aysun Kayacı'nın 'Dağdaki çobanlarla benim oyum niye eşit' sözlerine söyleyecek iki çift sözüm var. AK Parti'yi o insanlar iktidar yapmıştır. AK Parti hem çobanın hem de zenginin partisidir. Bu ülkenin birlik ve beraberliği, vatanı ve bayrağı, din ve namusu için cephede çarpışan, şehit düşen, gazi olan bu vatan evlatları şehirde olduğu gibi köyde ve mağaralarda da yaşayan insanlarımızdır. Dünyanın hiçbir ülkesinde görülmemiştir ki evladını düğüne gönderir gibi ellerine kına yakıp davul-zurna eşliğinde bir düğün havasında askere gönderiyorlar. Bu sanatçılar fil dişi kulelerinde yaşıyor. Kendilerini başka yerde yaşıyor hissediyorlar. Biraz ayaklarının üzerinde iyi basmaları ve yaşadıkları milleti iyi tanımalarını tavsiye ederim"şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 20:09:15
Güncelleme :31 Mart 2008 Pazartesi 20:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?