6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Bunlar rektörün muhatabı değil!

REKTÖR VE AK PARTİ İL BAŞKANI ARASINDAKİ POLEMİK DEVAM EDİYOR

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Yaşar Güleş'in 'Üniversitede kadrolaşıyorlar' sözünün ardından konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, söylenen sözün iddiadan ibaret olduğunu savundu.

AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, genişletilmiş İl Divan Kurulu toplantısında, Adıyaman Üniversitesi'nde kadrolaşma olduğu ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a küfreden öğretim üyelerinin olduğunu iddia etmişti. Yaşar Güleş'in bu çıkışının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, bazı gazetecileri kabulünde sorulan sorular üzerine Yaşar Güleş'in iddialarına cevap verdi. Herkesin saçmalama hakkına sahip olduğunu söyleyen Rektör Gündüz, söylenen sözün iddiadan ibaret olduğunu savundu. Rektör Gündüz, "Bu bir iddiadır. Herhangi bir partinin il başkanı, rektörün muhatabı değildir. Bu iddia konusu suç teşkil etmektedir. İlgili yasal yolları bilmiyor ise öğrenir. Biz bugün saat 14.00'te kendisini çağırdık gelmedi. Biz yasal süreci başlattık. Bunlar rektörün muhatabı değil, olamazlarda. Herkes kendi bireysel çıkarlarını gerçekleştirmek kaygısıyla saçmalama hakkına sahiptir" dedi.

Rektör Mustafa Gündüz'ün açıklamaların ardından gazeteciler bu açıklamaları İl Başkanı Yaşar Güleş'e sordu. Yaşar Güleş, kendisinin Rektörün memuru olmadığını ve kendisine yazılı olarak davet geldiği için yazılı cevabını gönderdiğini söyledi. Güleş, "Rektörlük hukuk bürosu tarafından bana gönderilen yazılı davet yazısı il dışında olmamdan dolayı saat 16.00 civarında elime ulaştı. Gelen yazılı davette aynı gün saat 14.00'te üniversite hukuk bürosunda olmamı istemişler. Ben rektörün memuru değilim. Kaldı ki yazı elime ulaşır ulaşmaz cevabı yazıyı kendilerine gönderdim" dedi.

Kendisinin hiçbir kurum yada şahıs ile sorununun olmadığını vurgulayan Yaşar Güleş, herkesin bildiği bir konuyu kamuoyuyla paylaştığını ifade etti.

REKTÖR VE AK PARTİ İL BAŞKANI ARASINDAKİ POLEMİK DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 14:25:05
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 19:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ertürk IP: 85.104.243.xxx Tarih : 24.10.2010 22:04:13

sayın il başkanına sormak lazım kendilerinin her tarafta nasıl kadrolaştıklarını ..wc. bekçi alınacak olsa il başkanı milletvekili referansı o9lmadan alınmıyor kardeşimmmmmmmmm eğer o rektör denildiği gibi kadrolaşma cesaretini bile gösteriyosa vallahi helal olsun....