1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Bush'a bir ayakkabıda Adıyaman'dan

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi gibi ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabı fırlattı. 

ABD Başkanı George W. Bush'un Irak'taki basın toplantısında gerçekleşen olayın ardından, Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi'ye olumlu yada olumsuz tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Dünya gündemine bir anda düşen olayın ardından, Muntasar El Zeydi'ye en ilginç destek Adıyaman'daki gazetecilerden geldi. 

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, Iraklı gazeteciye destek için düzenlediği basın toplantısında Bush'un resmine üç adet ayakkabı fırlattı. Masasının üzerinde bulunan üç tek ayakkabıyla basın açıklaması yapan Kıymaz, masanın üzerindeki ayakkabıları Bush'un duvarda olan resmine fırlattı. Ayakkabı fırlatarak Muntasar El Zeydi'ye destek verdi. Iraklı gazeteciyi yılın gazetecisi olarak ilan eden Zeynal Abidin Kıymaz, gazetecinin cezaevinden çıkmasının ardından plaketinin teslim edileceğini kaydetti. 

Basın açıklamasında Kıymaz, "Meslektaşımızın ABD Devlet Başkanına ayakkabı fırlatarak, demokratik bir tepki göstermiştir.Gazetecik mesleği açısından değerlendirdiğimizde, gazetecilik meslek ilkeleri arasında yer almayan bir fiil gerçekleştirmiştir. Amerikan ve İngiliz ordularını getirip Irak'ı işgal edip, Irak halkına yıllardır ağır işkence edip, zulüm yaparak yaklaşık 1,5 milyon insanın ölmesine, yüz binlercesinin hapishanede işkence görmesine, ABD askerinin tabutlarının Amerika'ya dönmesine sebep olan, uyguladığı yanlış politikalarla insanlık alemine utanç verici bir damga vuran Amerikan Devlet Başkanı Bush'a, gazeteci meslektaşımızın ayakkabı fırlatmasını GAP Gazeteciler Birliği olarak bunu demokratik tepki olarak nitelendiriyoruz. Her yıl verdiğimiz en başarılı organizasyonunda yılın gazetecisi olarak ilan ediyoruz Dünyada ki zalimlere onlarında atacakları ayakkabıları olduğunu göstermiştir. Meslektaşımızın bu demokratik tepkisine bizde katılıyor ve ayakkabıyı Bush'a fırlatıyoruz. Gazeteci arkadaşımızın attığı ayakkabıyı yanlış olarak yorumlayan meslektaşlarımızı da kınıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 17:48:00
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 19:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?