1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Büyük yıkım başladı!

Adıyaman Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, kamulaştırılan işyerleri ve evler yıkılmaya başlandı.

Musalla ve Varlık Mahalleleri'nin birleştiği eski marangozlar sitesi civarında uygulamaya konulan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak 360 konut için yıkımlar başladı. Adıyaman'ın kenar mahallelerinde görüntü kirliliğine neden yapıların yerine modern binaların yapılması için başlatılan konutlar TOKİ tarafından yapılacak.

Daha önceden kamulaştırılan ev ve işyerleri bugünden itibaren yıkılmaya başlandı. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, yıkım yerinde incelemelerde bulunarak, mahalle sakinleriyle sohbet etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kentsel Dönüşüm Projesine büyük destek verdiğini kaydeden Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, konutların TOKİ ve belediye işbirliğinde yapılacağını kaydetti.

Büyükaslan, "Kamulaştırılan ev ve işyerlerinin bedelleri ödenmeye başlandı. Bir taraftan paralar ödenirken diğer taraftan yıkım işlemi başlatıldı. Buradaki yapıların tamamı yıkıldıktan hemen sonra 360 konutun yapımına başlanılacak. Kentsel Dönüşüm Projesi Adıyaman'da bir ilktir. Yönetimde olduğumuz sürece bir çok ilklere imza attık ve buda onlardan bir tanesidir. Bu mahallede bu projeyi başarıyla bitirmemizin ardından kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan başka mahallelerde de projeyi uygulayacağız" dedi.

Adıyaman'da birinci derece tarım arazilerinin olmasından dolayı imara yer açılmakta güçlük çekildiğini, bunun yerine kent merkezindeki yerlerin bu projeyle yenilediğini sözlerine ekleyen Büyükaslan, kamulaştırma işlemlerinde zorlama yaşanmadığını tam aksine vatandaşların kendilerine dualar ettiğini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 16:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?