1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Büyükaslan deneyimlerini paylaştı

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nde 'deneyim paylaşım' derslerine katıldı.

AK Parti Genel Merkezi'nce 10 ilde deneyim paylaşımı dersi vermekle görevlendirilen Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, belirtilen tarihlerde programı olduğundan dolayı 7 ilde ders verme görevini aldı. İlk dersi Şanlıurfa'da veren Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, ikinci dersi Diyarbakır'da Siyaset Akademisi öğrencilerine sundu. Derslerde son 4 yılda Adıyaman'a yaptığı hizmetleri anlatan Başkan Büyükaslan, çalışmalar ve başarılarla ilgili olarak hayattan örnekler verdi. Karaköprü Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Siyaset Akademisi'nde Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, esnaflıktan, başkanlığa uzanan hayat hikayesini anlattı.

Adaylığı kesinleştikten sonra belediye başkanlığını kazanması halinde Adıyaman'ın sorunlarını kısa sürede çözmek için üç farklı komisyon kurduğunu, sorunları ve çözümleri belirlediklerini anlatan Büyükaslan, "Bununla yetinmedim, eski belediye başkanlarının bilgi ve deneyimlerinden faydalandım. Sadece ben bilirim demedim adeta onlardan ders aldım. Mesai mefhumu tanımadan 50 kişilik hatip ordusuyla 45 günde 650 evde halkla birlikte oldum. Toplumun tüm kesimlerine hiçbir ayrım yapmadan ulaşmaya çalıştım. Basınla iyi bir diyalog sergileyerek kendimi ifade etme şansı yakaladım. Bunun yanında yapacaklarımı taahhüt ettiğim 40 bin kitapçık dağıttım. Küsenleri, kırılanları kucaklamak için sıcak diyaloglar geliştirdik" dedi.

Büyükaslan, seçimde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Partinin bir rüzgarı olduğunu söyleyerek, "Bir rüzgar vardı ama önemli olan o rüzgarda halkın oyunu alabilmekti. Biz rüzgara kanıp boş durmadık, gece gündüz çalıştık" diye konuştu.

Seçimi kazandıktan sonra 30 yıldır hizmet gitmemiş mahallelere hizmet götürmekle işe başladığını anlatan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, "Söz verdiğim gibi kenar mahallelerden şehir merkezine hizmeti yaydık. Şu anda yüzde 85 oranında asfalt ve kaldırım çalışmalarını tamamladık. Koltuğu bıraktığımda çarşıda gezerken bir çay içebilecek ve bir selam verecek kadar kredim olsun düsturuyla halka hizmet ediyorum. Hizmet ederken de asla partili, köylü, kentli, inanç, düşünce ayrımına gitmeden toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı hedefliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 13:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?