1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Büyükaslan'dan TOKİ açıklaması

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, siyasi rakiplerinin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ işbirliği ile yapılacak konutlar üzerinden siyaset yaptıklarını kaydetti.

Adıyaman Belediyesi öncülüğünde ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından sosyal devlet anlayışı gereği ve Kentsel Dönüşüm kapsamında Adıyaman kent merkezinde dar gelirlilere yönelik yapılması planlanan konutların ön kayıt için başvuru müracaatları alınmaya başlandı. Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, yapılan ön kayıt ile ilgili bazı çevrelerin, bunu tahammül edemediklerini belirtti.

Kayıt işlemlerinin aralıksız bir şekilde sürdüğünü söyleyen Necip Büyükaslan, "Belediye olarak öncülük ettiğimiz 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında şehrimizde dar gelirlilere yönelik konut yapmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. TOKİ tarafından yapılacak olan konutların müracaatlarını belediyemizde alıyoruz. Müracaatlar tamamlandıktan hemen sonra başvuru formlarının sayısını TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanlığı'na bildireceğiz. Müracaatlar incelendikten sonra konutların yapılacağı alanın yer krokisi, imar planı, mülkiyet bilgileri ve yerleşim planını da söz konusu daireye göndereceğiz. Konuyla ilgili tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra konutların yapımına başlanacak. Buradan fakir fukaranın ev sahibi olma heyecanını sabote etmeye çalışanları vicdanlı olmaya çağırıyorum. İnsanlarımız 100 lira taksitle ev sahibi olacaklar ve üstelik evler tamamlanınca ödemeye başlayacaklar" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 21:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?