1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Çadır konferansları sürüyor

Adıyaman Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla kurulan iftar çadırı konferansların mekanı haline geldi.

İftar çadırında düzenlenen etkinlikler kapsamında 'İbadetlerde Süreklilik' konulu konferans verildi. Konferansa, Belediye Başkan Vekili Fahri Özkan, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Zeynel Özbilgin, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri, çok sayıda vatandaşın yanı sıra konuşmacı olarak Vaiz Mustafa Kaya katıldı.

İbadetlerin aşırıya gidilmeden sürekli yapılmasının Allah katında daha çok makbul göreceğini söyleyen Vaiz Mustafa Kaya, Hz. Muhammed'e (SAV) kadar bütün peygamberlerin insanlara ibadet yapmalarını ve böylelikle imana davet ettiklerini belirtti. İman olmadan ibadetin olmayacağını kaydeden Kaya, ibadetsiz imanın da anlamlı olmayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"Allah'ü telala amelsiz imanı kabul etmediği gibi imansız ameli de kabul etmemektedir. İman ve amel birbirinden ayrılmaz iki parça gibidirler. Adeta bir elmanın iki yarısı, hatta elektriğin artı ile eksi kutuplarına benzerler. Nasıl ki artı ve eksilerin bir araya gelmeden karanlıkların aydınlanması mümkün değilse, iman ve amel de bir araya gelmeden kişinin kamil manada mümin olması mümkün değildir. Bundan dolayı dinimizin üç temel esas üzerine bina edildiğini görmekteyiz. Bunlardan birincisi iman, ikincisi ibadet ve üçüncüsü ise güzel ahlaktır. Kamil bir Müslüman bu üç vasfı kendisinde bulundurandır. Dolayısıyla ibadetler imanımızın teoriden pratiğe yansımasıdır. İman yalnız vicdan işi değil, mutlaka kendisini amelle birlikte ortaya koyacak ki, hakiki manada iman olsun. Ayrıca dinimize göre her sorumluluğun bilincinde olmak durumunda olmalıyız. İnsanlar her zaman başta Allah'a karşı ve insanlara karşı sorumlu olduğunun bilincinde olmalıdırlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 18:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?