1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Çadır konferansları sürüyor

Adıyaman Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun katılım gösteriyor.

İftar çadırında düzenlenen konferanslar kapsamında 'İslam Medeniyetlerinin Dünyaya Verdiği Katkılar' konulu konferans düzenlendi. Adıyaman Belediyesi ile Saffan-Der'in ortaklaşa organize ettikleri konferansa konuşmacı olarak Doç. Dr. Mehmet Azimli katıldı.

Adıyaman'ın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri ile eşsiz bir kültür havzası özelliği taşıdığını kaydeden Doç. Dr. Mehmet Azimli, "Bugün üzerinde yaşadığımız şirin ilimiz Adıyaman, birçok eski uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Bu topraklar üzerinden, tarihte silinmez izler bırakmış pek çok önemli şahsiyet gelip geçmiştir. Bu coğrafyada hüküm sürmüş uygarlıkların izlerini günümüze kadar taşıyan tarihi eserlerin tanıtımı ve tarihte iz bırakmış önemli şahsiyetlerin vatandaşlar tarafından bilinmesi; Adıyaman'ın tanıtımı ve turizm potansiyelinin artırılması açısından oldukça önemlidir" dedi.

Doç. Dr. Azimli, "Adıyaman'da metfun bulunan Saffan Bin Muattal hazretleri büyük sahabelerdendir. Bu sahabenin İslam medeniyetine önemli katkıları olmuştur. İstanbul'daki Eyüp hazretleri ne kadar önemliyse Saffan Bin Muattal'da o kadar önemlidir. Böylesine değerli bir zatın kabri Adıyaman il sınırları içinde bulunması, Adıyamanlılar için büyük bir nimettir. İnanıyorum ki sizlerde bu sahabeye layıkıyla ilgi gösteriyorsunuzdur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 12:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?