6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Çaldım ama öldürmedim!

HIRSIZLIĞI DOĞRULADI, CİNAYETİ KABULLENMEDİ

Adıyaman'da hırsızlık için girdiği apartmanda kendisini ihbar ederek suçüstü yakalanmasına neden olan kapıcıyı cezaevinden çıktıktan sonra silahla öldürdüğü iddia edilen katil zanlısına tatbikat yaptırıldı. Tatbikatta hırsızlık olayını kabullenen zanlı, cinayeti kendisinin işlemediğini söyledi.

Adıyaman'da daha önce de birçok suçtan sabıkası bulunan genç şahsın, hırsızlık için girdiği apartmanda kendisini ihbar eden kapıcıya cezaevinden çıktıktan sonra kurşun yağdırdığı iddia edilmişti. Olay, yaklaşık iki ay önce Turgut Reis Mahallesi 112 Sokak'ta bulunan Öztürk Apartmanı önünde saat 20.30 sularında meydana gelmişti. Geçtiğimiz yıl olayın meydana geldiği apartmana hırsızlık yapmak için giren İsmail Hakkı B. isimli şahıs, kapıcı Orhan Çetinkaya tarafından polise ihbar edilerek suçüstü yakalanmış

ve şahıs tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Yaşanan bu olayın ardından kapıcı Orhan Çetinkaya'ya kin güttüğü düşünülen şahsın, cezaevinden çıktıktan sonra 2 çocuk babası Orhan Çetinkaya'yı evinin önünde 3 el ateş ederek öldürdüğü ileri sürülmüştü. Apartman kapıcısı Orhan Çetinkaya'nın ölümüne neden olduğu düşünülen şahıs gece geç saatlerde yakalanmıştı.

Görgü tanıklarının ifadeleri ve tespitleri doğrultusunda yakalanarak cezaevine konulan cinayet zanlısına geniş güvenlik önlemleri altında tatbikat yaptırıldı. Tatbikatta kendisine yapılan suçlamaları kabul etmeyen şahıs, olay günü alkollü olduğunu ve olay mahallinde bulunmadığını söyledi. Daha önce aynı apartman dairesine hırsızlık için girdiğini doğrulayan şahıs, cinayeti kendisinin işlemediğini ileri sürdü.

Yapılan tatbikatta hakime gördüklerini anlatan görgü tanıklarından Rıza Binzet, olay günü apartman kapısı önünde kar maskeli birini gördüğünü ve bu durumdan şüphelendiğini daha sonra da işyerinde otururken silah sesleri duyduğunu söyledi. Binzet, "Olayın meydana geldiği gün apartman dairesinin önünde kar maskeli birini gördüm. Bu durumdan şüphelendim ama kar maskesinin havaların soğuk olması nedeniyle takılmış olabileceğini düşündüm. Daha sonra işyerime geçtim oturdum ve silah sesleri duydum. Dışarı

çıktığımda Orhan Çetinkaya'nın kanlar içinde yerde yattığını gördüm. Cinayeti kimin işlediğini bilmiyorum, o anı görmedim" dedi.

Tatbikatın son bulmasıyla birlikte katil zanlısı sıkı güvenlik önlemleri altında tekrar Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HIRSIZLIĞI DOĞRULADI, CİNAYETİ KABULLENMEDİ
HIRSIZLIĞI DOĞRULADI, CİNAYETİ KABULLENMEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2010 Çarşamba 12:35:03
Güncelleme :31 Aralık 2010 Cuma 17:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?