6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Çamgazi barajı köylüleri korkuttu

ÇAMGAZİ BARAJI KÖYLÜLERİ TEDİRGİN ETTİ

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yer alan ve 13 büyük projeden biri olan Adıyaman Çamgazi Barajı gövdesinden sızma olduğunu iddia eden köylüler, sızmadan dolayı tedirgin oldu.

Sulama amacıyla, 1995 yılında ihale edilerek yapımına başlanan Çamgazi Barajı 2009 yılı sonunda hizmete girdi. Adıyaman'da 8 bin hektardan fazla bir alanı sulayan Çamgazi Sulama Barajı'nın sağ şerit gövdesinin altında kalan kısımda su sızması meydana geldi. Köylü vatandaşlar sızmanın gövdeden kaynaklandığını belirtirken, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri sızmanın gövdenin altından olduğunu ve bunun normal olduğunu savunuyor.

Köylü vatandaşlar Doyran ve Daluç köylerinin tehlike altında olduğunu iddia ederek, gövdenin hasar görmesi halinde köyleri ve arazilerin sular altında kalacağını, Çamgazi köyünün ise hasar göreceğini ifade ettiler.

5 bin 762 metre uzunluğunda gövdeye sahip olan Çamgazi Barajı'nda 52 milyon metreküp su bulunuyor. Bu yıl aşırı yağışlar nedeniyle su seviyesi son 13 yılın en üst seviyesine yükseldi.

DSİ Şube Müdürlüğü yetkilileri, köylülerin iddia ettiklerinin aksine sızmanın gövdeden değil gövde altından olduğunu ve 100 dönümlük alanın sızma nedeniyle istimlak edildiğini belirterek, sızmanın normal olduğunu kaydettiler. Yetkililer, köylülerin belirtikleri gibi bir tehlikenin olmadığını vurguladılar.

ÇAMGAZİ BARAJI KÖYLÜLERİ TEDİRGİN ETTİ
ÇAMGAZİ BARAJI KÖYLÜLERİ TEDİRGİN ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 17:09:00
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 20:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?