1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Cami temeline zemzem suyu

Besni ilçesi Başlı Köyü'nde yapımına başlanılan caminin temeline köylüler tarafından zemzem suyu döküldü.

Başlı Köyü'nü modern bir camiye kavuşturmak için harekete geçen köylü vatandaşlar temelini attıkları caminin temeline yaklaşık 30 litre zemzem suyu döktü.

Köylü vatandaşlar pet şişelere doldurdukları zemzem suyunu caminin temeline boşaltarak, manevi haz duydular. Üç yılda bitirilmesi hedeflenen caminin iki katlı olacağı, alt katı taziye evi, üst katı cami olarak kullanılacak. 20 metre uzunluğunda minare yapılacak olan caminin dış cephesinin alüminyum ve bakır işlemelerle süsleneceği, avlusuna ayrıca 600 metrekare genişliğindeki avlusunun içinde süs havuzu, perdeli havuz, Osmanlı çeşmesi ve lavaboların yapılacağı belirtildi.

Caminin yapılması için öncülük yapan Fahri Yaldız, köyde daha önceden cami olmadığını belirterek, "Başlı Köyü halkı olarak ibadetlerimizi topluca yapmak için güzel bir camiye ihtiyacımız var. Köyümüzde caminin olmamasını büyük bir eksiklik olarak görüyoruz. Bu anlayışla köyümüzün tüm sakinleriyle birlikte dayanışma içerisine girdik. Çevre köylerin bile örnek alacağı bir cami yapımına başladık. Allah nasip ederse 3 yılda bitirip ibadete açmayı düşünüyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 18:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?