1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Can korkusuyla yaşıyorlar

Adıyaman'da 11 aydan beri yıkık bir evde can korkusu içersinde yaşayan Bilgin Ailesi, depremde hasar gören evlerinin yerine tek bir oda yapılmasını istiyor.

2008 yılı Ağustos ayı içersinde merkez üssü Samsat ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremde hasar gören evde yaşayan aile geceleri uyku uyuyamıyor.

Cumhuriyet mahallesi 2589 sokaktaki 15 nolu iki odalı derme çatma bir evde oturan Bilgin Ailesi, yetkililerden yardım istiyor. Depremin hemen ardından Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü elemanları tarafından inceleme sonrasında, 'Gerekli tamiratlar yapılmadan kullanılmaması gerektiği' bildirildi. Ev sahibi Veysel Bilgin, eşi Nazife Bilgin ve 6 çocuğu ile depremde hasar gören ve yıkılmaz üzere olan bu evde hayatlarını tehlikeye atarak, yaşamaya çalışıyor. Kışın yağmur yağışlarında içeri su giren evin duvarındaki açılan kısımlarından böcekler giriyor.

Veysel Bilgin, Valilik ve belediyenin kendisine yardım yapmamasından dolayı Başbakanlığa 5 adet dilekçe gönderdiğini belirterek, "Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ekipleri deprem sonrası gelip evde inceleme yaptılar. İnceleme sonrasında rapor tuttular fakat hiçbir yerden yardım yapılmadı. Bunun üzerine bende Başbakanlığa 5 adet dilekçe yazdım. Ben asgari ücretli çalıştığı için yardım yapılmadı. Yapmamalarının nedeni ise sigortalı olarak çalışmam. Altı çocuğun, beşi okula gidiyor. Ben 552 TL maaş alıyorum. Bu parayla ben nasıl bu evi yıkıp yaptırayım. Allah razısı için bize yardım etsinler" dedi.

Nazife Bilgin ise deprem bu güne kadar gözüne uykunun girmediğini geceleri korku içersinde olduklarını kaydederek, "Çocuklarım mutfakta tek yatakta yatıyor. Kışın yağmur yağdığında evi 3-4 sefer su bastı. Bu yaşadığımız hayat değil. Bu yaşa kadar yetiştirdiğim çocuklarımın başına bir şey gelmesinden korkuyorum.Geceleri bana uyku haram oldu. Yetkililere buradan sesleniyorum, 'Yaşamak istiyoruz.Bize sağlam tek bir oda yapın sizden başka bir şey istemiyoruz'. Bir oda yapılırsa huzura kavuşacağız" şeklinde
konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 17:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?