1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Çay diye pancar kabuğu sattılar

İNSAN SAĞLIĞI İLE OYNAYAN DOLANDIRICILAR YAKALANDI

Adıyaman'da 'Kaçak Çay' olarak satılan maddenin, kavrulmuş şeker pancarı olduğunun ortaya çıkartılmasıyla, insan sağlığıyla nasıl oynandığı ortaya koyuldu.

Edinilen bilgiye göre, olay çay satışı yapan seyyar satıcılara iki kişinin kaçak çay diyerek bilinmeyen bir maddeyi satmasıyla ortaya çıktı.

Oturakçı pazarı civarında kaçak çay satışı yapan seyyar satıcıların yanına gelen İzzet B. ve Ethem B. isimli şahıslar, kilosu 10 TL'den kaçak çay satmak istedi. Seyyar satıcılar, bu 2 kişinin ucuz fiyata kaçak çay satması üzerine 10 kilogram kaçak çay aldı.

Suriye'den getirilen ve üzerinde Arapça yazılar bulunan ağzı kapalı çay paketlerini açan seyyar satıcılar, paketlerin içindeki maddenin çay olmadığının farkına vardı. Polise durumu bildiren seyyar satıcıların belirttiği eşkaller doğrultusunda polis ekipleri çalışma başlattı.

Polis ekipleri şahısların bulunduğu otomobili Atatürk Bulvarı üzerinde durdurarak otomobilde arama yapıldı. Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı 2 kişi, ele geçirilen 100 kilogram çay ile birlikte Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şahıslar, sattıkları maddenin çay olmadığını ve şeker pancarının kurutulmuş kabuklarının kavrularak, rendeledikten sonra çay diye sattıklarını söyledikleri öğrenildi. Ortaya çıkartılan bu akıl almaz dolandırıcılık olayı polisi bile şaşkına çevirirken, insanların sağlığıyla nasıl oynandığı ortaya koyuldu. Piyasaya ne kadar bu maddeden sürüldüğü bilinmezken, maddenin sağlığa zararlı olup olmadığı araştırılıyor.

Gözaltına alınan şahıslar emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen şahısların ikisi de tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İNSAN SAĞLIĞI İLE OYNAYAN DOLANDIRICILAR YAKALANDI
İNSAN SAĞLIĞI İLE OYNAYAN DOLANDIRICILAR YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 10:42:02
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 10:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?