1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Cazaevi fabrika gibi çalıştı

Adıyaman Yarı Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun 2007 yılı faaliyetlerini cezaevinde düzenlediği basın toplantısıyla anlatan Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, hükümlülerin üreterek gelir elde ettiğini dile getirdi.

Yarı Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü ve mahkumların sosyal hayattan kopmadıklarını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, 300'e yakın hükümlü ve mahkumun eğitimine büyük önem verdiklerinin altını çizdi. 2007 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, basın mensuplarına atölyeler gezdirildi.

Aydıner, "Ceza infaz kurumumuzda açtığımız meslek edindirme kursları sayesinde meslek sahibi olan hükümlü ve mahkumlar atölyelerde hem para kazanıyor hem de sosyal hayattan kopmuyor. Bir fabrika gibi çalışan ceza infaz kurumumuzda demir, mobilya, tekstil, kilim, inşaat, tabldot, temizlik işleri, fırın ve çiftçilik atölyelerinde 86 hükümlümüze iş ve meslek öğreterek, ürünler ortaya çıkartıyoruz. Çalışan hükümlüler iş ve meslek hastalıklarına karşı sigortalıdır. Atölyelerde çalışan hükümlülere ayda 12 bin YTL ücret ödüyoruz. 2007 yılında hükümlülere 42 bin 896 YTL kar payı ödendi. 2007 yılı içerisinde kurum olarak 149 bin 743 YTL katma değer vergisi ödedik. Hükümlülerimiz açık ceza evi ve infaz kurumunda yaptığı meslek işlerine göre ücretlerini aldıkları gibi evlerinin geçimlerini buralarda sağlayabilirler" dedi.

Mesleki kurslar dışında sosyal alanlarda da kurslar verildiğini belirten Aydıner, "Buraya suçlu olarak giren kişilerin, cezalarını bitirdikten sonra topluma kazandırılması ve toplumda yer bulması için her türlü eğitime önem veriyoruz. Bu atölye çalışmalarının yanında hükümlülerimize eğitim, sportif ve dini bilgiler hakkında kurslar veriyoruz. Ayrıca tahliye olan hükümlülerimize İş-Kur kapsamında iş olanağı sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 19:19:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?