3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

Celal Doğan'dan Adıyaman Adayı Bilgiç'e destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Celal Doğan, CHP Adıyaman Belediye Başkan Adayı A. Murat Bilgiç'e vatandaştan destek istedi. A.Murat Bilgiç ise, "Biz de Adıyaman'ı bir Gaziantep yapmak için yola çıktık" dedi.
Gaziantep'ten seçim otobüsü ile Adıyaman'a gelen CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Celal Doğan, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü yanındaki alanda partililere seslendi. CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, CHP Adıyaman Belediye Başkan Adayı A.Murat Bilgiç ve birçok ilçe ve belde belediye başkan adaylarının katıldığı mitingde konuşan A.Murat Bilgiç, 28 Mart'ta yapılacak seçimin şimdiye kadar yapılan en önemli yerel seçim olduğunun altını çizerek, "Yerel yönetimler yasası ile bizi bizler yöneteceğiz. Merkezi yönetim ile belediyellerin hiçbir bağı olmayacak. İktidar ile belediye arasında hiçbir ilişki kurulmamalıdır. Bunun en güzel örneğini Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan gösterdi. Biz de Adıyaman'ı bir Gaziantep yapmak için yola çıktık" diye konuştu.
Seçim otobüsü ile Adıyaman'a gelen Celal Doğan ise belediye başkanının iktidar partisinden olmasının hiçbir önemi olmadığını belirterek, "Hükümet ile belediye aynı partiden olursa iyi olur diyorlar. Ben hep muhalefette belediye başkanlığı yaptım. İşte G.Antep'in hali işte iktidardaki belediyelerin hali ortadadır. Ben 7 tane başbakan ile çalıştım. Bir Ak Parti anlayışı şunu söylememelidir; 'Adayımıza destek verin benim adayımı seçerseniz hizmet gelecek.' Vermezseniz gelmeyecek demek bu. Başbakanı partizan göstermek demektir. Hiçbir başbakan, Tayyip Bey dahi, başka partidendir diye hizmeti aksatmaz. İktidarın arkasına sığınarak oy isteyenler kendi başbakanlarını küçültürler. Kim çok başarılı olacaksa ona destek verilmeli. Adıyamanı da G.Antep gibi emin, bilgiç ellere teslim edin. Adıyaman halkı sayın A.Murat Bilgiç'e destek vermeli" dedi.
Adıyaman - iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2004 Cuma 01:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?