1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Celal Erkan şikayetlere cevap verdi

Adıyaman'da Alevi kökenli 27 köy muhtarı ve bir belde belediye başkanının İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan'ın, yatırımlar konusunda Alevi-Sünni köy ayrımı yaptığı yönündeki şikayetlerine cevap verdi.

Yaylakonak Belediye Başkanı Hasan Karakaya ve 27 köy muhtarının imzasıyla Başbakan dahil AK Parti yöneticilere yapılan şikayetin ardından, İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan, düzenlediği basın toplantısıyla kendisini savunarak hizmetler konusunda kesinlikle ayrım yapılmadığını dile getirdi. İl Özel İdaresi tarafından yapılan hizmetlerde ayrımcılık yapıldığını, hükümetin iyi çalışmalarının halka yansıtılmadığı, yapılan hizmetlerin Alevi-Sunni ayrımcılığı yapıldığı yönünde şikayette bulunulmuştu.

Şikayetlerin ardından Celal Erkan, yapılan hizmetleri basın mensupları dosya halinde sunarak, yapılan şikayetin doğru olmadığını dile getirdi. Erkan, "Konunun bu çerçevede olmadığı, akıl planında, davranışlarımda, Başbakanımızın ve aile büyüğüm Dengir Mir Mehmet Fırat gibi 70 milyon insanı kucaklama felsefesi ve parti anlayışı, benim de felsefe, inanç ve davranışlarımın ana prensiplerindendir. Şikayet dilekçelerinde görülen 28 şikayet mühründen 1 mühür Yaylakonak Beldesine ait, 27 muhtar mührünün ise 6'sı belediyeye ait mahalle muhtarlarına aittir. Böylece 7 mühür İl Özel İdaresi görev alanına girmeyen belediye görev alanına giren yerleşim birimlerine aittir. Dağıttığımız hizmet cetveline bakıldığı zaman şikayet eden köy muhtarlarımıza ayrım yapılmaksızın hizmet yapıldığını görülecektir. Yaylakonak Belediye Başkanı Hasan Karakaya'nın şahsi ihtirasından kaynaklanmakta olduğu ve bazı muhtarlarımızı ihtirasına alet ettiği görülmektedir. Biz hiç bir zaman Alevi-Sünni ayrımı yapmadan hizmetlerimize devam ettik, bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 21:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?