1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Çelikhan’da kar yağışları başladı

Çelikhan’da başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yağan kar yağışı karşısında bazı vatandaşlar kendi aralarında” kara kış yeni mi geliyor? dedikleri görüldü. 

Yoğun kar yağışına rağmen özel idare ekipleri grup köy yollarının ulaşıma açık olması için çalıştıkları ifade edildi. Yağan kar yağışının hayatı olumsuz etkilemeye başladığını belirten ilçe kaymakamı Ercan Turan özel idare ekiplerinin yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

Turan: ”devam kar yağışı şu ana kadar bir olumsuzluğa mahal vermedi. İki greyderimiz köy grup yollarının açık tutulması için çalışıyorlar. Kar yağışının devam etmesi durumunda köy yollarının ve ilçeyi Malatya ve Adıyaman’a bağlayan karayollarıyla bağlantısının kesilmesine neden olabilir” dedi. Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut ise yaptığı açıklamada :” bu kış kar az yağmıştı. İnşallah hayatı fazla olumsuz etkilemeyecek şekilde yağış devam eder.”dedi. Yoğun kar yağışı vatandaşların sevinmesine neden oldu. Çelikhanlılar Kış aylarında yağışların karlı olması bizim için önemlidir. Dağlarımızın kara doyması gerekiyor. Aksi durumda yaz aylarında ciddi sıkıntılar çekiyoruz. Geçen sene istediğimiz yağışı alamadığımız için büyük sıkıntılar çekmiştik.”dediler

celikhantaraf.com
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 09:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?