2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Çelikhan'ın şifalı içme suyu

Çelikhan ilçesinde bulunan şifalı içme suyu yaz aylarıyla birlikte dolup taşıyor.

İstanbul Üniversitesi tarafından analiz edilen ve çeşitli hastalıklara faydası olan Çelikhan Vali Halil Işık şifalı su tesisleri dolup taşıyor. Yıllardır çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların büyük ilgi gösterdiği dağ içmesine gelen vatandaşlar içme suyunu yemekten önce içiyor. Vatandaşlardan bazıları yıllardan beri bu şifalı içme suyu için geldiklerini ve büyük fayda gördüklerini ifade ediyor.

İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan analizde, Hipotermal, Karbondioksitli, Bikarbonatlı, Sülfatlı, Magnezyumlu ve Sodyumlu bir kaynak suyu olduğu, mide, gastrit, safrakesesi, karaciğer, şişmanlık, böbrek, barsakta meydana gelen birçok hastalığa fayda sağladığı ortaya çıktı.

Tesis İşletmecisi Nazım Bozdemir, "Bazen çok tesirli ve adeta kaynar gibi ses çıkarır. Su kaynağının dağda ve dere yatağında olması kışın sert geçmesinden dolayı ancak yazın iki ay faydalanabiliyoruz. Bu sezonda girişte para alınmıyor sadece gece konaklamada çadır parası alınıyor alınan para aslında masraflara yetmiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 19:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?