1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Çelikhan'ın sorunları konuşuldu

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde sorunların ele alındığı bir toplantı yapıldı.

Kaymakam Ercan Turan başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Bora, sivil toplum kuruluş üyeleri ve mahalle muhtarlarıyla yapıldı. İlçenin sorunlarının konuşulduğu toplantıda tarım ve tütün konularına değinildi.

Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şükrü Altın, "Yasalar gereği tütünün serbest ticareti için tütün üst kurulunun belirlemiş olduğu kriterler tamamlanıp sözleşmenin yapılması gerekir. Aksi halde tütün için ileriki aylarda yasaklar devreye girer. Buda ilçemiz için hiç iyi olmaz.Kooperatifimiz şimdiye kadar çok projeler gerçekleştirmiştir. Bu tütün sözleşmesi için mutlaka bizimle irtibata geçin hep beraber gerekeni yapalım" dedi.

İlçenin sosyal alan ve tesislere ihtiyaç duyduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Bora, "İlçe sorunlarından ilki tütündür. Yasalar devreye girmeden tütün üst kuruluyla sözleşme yapılması gerek. İlçeyle ilgili seçimlerden önce vaatlerde bulundum. Bunları tek tek gerçekleştireceğime inanıyorum. Yapacağım hizmetleri önce halkımla paylaşmak onların fikrini almak istiyorum. En güzelini yapmak için yapacaklarımı önce belirleyip belli yerlere panolara asacağız. Halk görsün kararı öyle vereceğiz" dedi.

Kaymakamı Ercan Turan ise yasaların Türkiye'nin her tarafında ne ise Çelikhan'da da aynı işleyeceğini söyledi. Turan, "Tütün için gereken sözleşme kısa sürede yapılmalı, yalnız vasfını kaybetmiş ormanlık alanlar için orman kadastro ilçeye girdikten sonra on yıl geçmesine rağmen hiçbir itirazda bulunulmamış. İlçenin sorunları ile ilgili bizi düşen ne ise yapmaya hazırız" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 13:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?