7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Çelikhanlı balıkçıların yüzü gülüyor

ÇAT BARAJI'NIN DONMAMASI BALIKÇILARA YARADI

Adıyaman'ın Çelikhan ilçe sınırları içerisinde yer olan Çat Baraj göletinin bu yıl buz tutmaması balıkçıların işine yaradı.

1997 yılında yapılan Çat Barajı'yla birlikte gölette balık tutarak geçimlerini sağlayan balıkçılar bu yıl sürprizle karşılaştı. Daha önceki yıllarda Ocak ve Şubat aylarında donarak buz tutan Çat Baraj göleti nedeniyle balık tutamayan balıkçıların bu yıl yüzleri güldü.

Geçimlerini balıkçılıktan sağlayan Çelikhanlı balıkçılar, dondurucu soğuk yerine yağışların bol olmasına sevindiklerini ifade ettiler. Çat Barajı üzerinde teknelerle balık avına çıkan balıkçılar günlük 15-50 kilogram arasında aynalı sazan, gümüş ve karaca balığı avlıyor.

Abdurrahman Taşdemir, bu yıl dondurucu soğuklar olmamasından dolayı sevinçli olduklarını belirterek, "En az iki ay boyunca kış aylarında balıkçılık yapamaz iken, bu yıl sıkıntı olmadı. Havaların fazla soğuk olmaması nedeniyle Çat Barajı donmadı. Baraj donmayınca bizde rahat rahat balıklarımızı tuttuk. Daha önceki yıllarda yarım metre kalınlığında gölet buz tutardı" dedi.

Çat Barajı'na kurulan alabalık tesislerinden rahatsız olduklarını sözlerine ekleyen Abdurrahman Taşdemir, "Tesislerdeki alabalıklar diğer balıklarda verim kaybına neden oluyor. Bizler bu tesislerin Çat barajı üzerine kurulmasına karşıyız. Bu konudaki hassasiyetimizi yetkililere bildirdik" şeklide konuştu.

ÇAT BARAJI'NIN DONMAMASI BALIKÇILARA YARADI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 22:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?