1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Cendere Köprüsü temeli atıldı

Adıyaman Üniversitesi ana girişine yapılacak olan 'Cendere Köprüsü'nün simülasyonunun temeli atıldı.

Adıyaman Üniversitesi ana girişine yaptırılacak olan Cendere Köprüsü'nün temeli düzenlenen tören ile atıldı. Adıyaman'ın tarihi yapıları içersinde yer alan ve milattan sonra 2. yüzyılda Roma İmparatoru Septimius Severus döneminde yaptırılan 'Cendere Köprüsü'nün bir benzerinin üniversitenin ana girişine yapılacak. Yapılacak olan Cendere Köprüsü'nün üzerine Nemrut Dağı'nda bulunan heykellerden 9 tanesi heykeltıraşlar tarafından yontularak köprü üzerinde konuşlandırılacaktır.

Cendere Köprüsü'nün simülasyonunun temel atma törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abuzer Yücel, Prof. Dr. Atike Nazik, Prof. Dr. Osman Parlak, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, öğretim üyeleri ve işadamları katıldı.

Adıyaman Üniversitesi'nin ana girişinde Adıyaman'ın tarihi yapısının yer alacağını belirtilirken, projenin 100 günde tamamlanması bekleniyor. Cendere Köprüsü'nün simülasyonunu Adıyamanlı işadamlarının yaptığı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 17:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?