6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Çevreye duyarlı öğrencilere bisiklet

ÇEVRE DUYARLISI ÖĞRENCİLER, BİSİKLETİ KAPTI

Çevre haftası etkinlikler kapsamında, çevre sorunlarına dikkat çekmek ve duyarlılık arttırmak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler, bisikletle ödüllendirildi.

Adıyaman Valiliği'nde düzenlenen törenle bisikletlerini alan öğrenciler, çevreye duyarlılık ilkesiyle girdikleri sınavda başarılı olduklarını ve herkesin mutlu yarınlar için çevreye sahip çıkmasını istedi. Çevre haftası kapsamında düzenlenen yarışmada; İlköğretim Okulu öğrencisi Zehra Kaya birinci, Abdurrahman Gazi Erol ikinci ve Ahmet Karakuş ise üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Vali Ramazan Sodan, Çevre ve Orman Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Türkiye genelinde ilköğretim öğrencileri arasında çevre bilincinin geliştirilmesi, doğal ve kültürel değerlerin korunması, öğrencilerde çevreye karşı olumlu davranış değişikliklerinin geliştirilmesi ve çevre sorunlarına karşı farkındalık oluşturulması amacıyla 81 ilde çevre konulu bir sunu yarışması

düzenlendiğini belirterek:"Bu yarışmada ilimizden başarı göstererek, dereceye giren 3 öğrencimiz bisikletle ödüllendirilmiştir. Öğrencilerimizde çevre bilincinin oluşturulması büyük önem taşımaktadır. Unutulmamalıdır ki çevre temizliği herkesin ortak görevidir. Şimdi ki ve gelecek kuşakların da temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı vardır. Bu tür yarışmalar düzenlemek suretiyle temiz bir çevrenin önemine dikkat çekiyoruz" dedi.

Çevre temizliğinin sağlanmasında öğrencilere küçük yaşta verilen eğitimin önemli olduğuna dikkat çeken Vali Sodan, çevre temizliğinin önemini göstermek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ve düzenlenen bu etkinliklerde öğrencilerin hem çevreye sahip çıktığını hem de ödüller kazandıklarını sözlerine ekledi.

Törende Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ile Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar da hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 10:27:03
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 20:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?