1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Cezaevinde spor salonu açıldı

Adıyaman E Tipi Kapalı ceza infaz kurumunun çok amaçlı salonu protokol üyeleri tarafından açıldı.

SODES kapsamında tadilatı yapılarak modern bir görünüme kavuşan kapalı ceza infaz kurumu konferans ve tiyatro salonunun açılış kurdelesini protokol üyeleri kesti. Açılışa Vali Ramazan Sodan, Garnizon Komutanı Ali Osman Salık, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Kalpak, Vali Yardımcısı Aydın Börü, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Ferhat Demir, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ufuk Özer, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Dursun Kayahan, İş-Kur Müdürü Ramazan Tatar ve infaz kurumu personelleri katıldı.

Ceza infaz kurumlarını okul haline getirmek için çalıştıklarını dile getiren Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, çok amaçlı salonun hükümlülerin emekleri ile güzel bir görünüme kavuştuğunu belirterek, "Salonumuzun fiziki şartları elverişsizdi. Tamiratı tamamlandı ve güzel bir görünüme kavuştu. Restorasyon çalışmalarına 21 bin TL harcandı fakat hükümlülerimizin gönüllü çalışmaları nedeniyle emek ödemedik. Bu salonun çok güzel etkinliklere sahne olacağına inanıyorum. Ceza infaz kurumlarının eğitim yönünde öne çıkmasını istiyoruz. İnfaz kurumları doldu taştı. Ceza ve infaz sistemimizi yeniden gözden geçiriyoruz. Suç işlenmesinin önüne geçmeyi hedefliyoruz" dedi.

SODES kapsamında kente istihdama yönelik yatırımların sağlandığını söyleyen Vali Ramazan Sodan, böyle güzel yatırımlara vesile olmasının sevindirici olduğunu sözlerine ekledi. Açılış sonrasında katılımcılara ikramlarda bulunuldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 19:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?