6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

'CHP, 20 km'yle devrilen lokomotife benziyor'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman milletvekili Hüsrev Kutlu, CHP'yi 20 kilometre hızla giderken devrilen lokomotife benzetti.
Partisinin seçim değerlendirme toplantısında konuşan ve geçen dönem meclisin renkli simalarından olan AK Parti milletvekili Hüsrev Kutlu, 22 Temmuz'da yapılan genel seçimlerde halkın demokrasi tarihi yazdığını belirtti. Kutlu, "Türkiye'de bir demokrasi tarihi yazıldı. Halk "Burada ben varım, herkes yerine otursun" dedi. Bundan sonra halkın iradesi var, halkın seçtiği milletvekilleri var. Halka dayanmayan hiçbir irade Türkiye'de hakim olmayacaktır. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olacaktır" dedi.


Konuşmasının büyük kısmında Deniz Baykal'a yüklenen Hüsrev Kutlu, seçim sonuçlarını değerlendiren Baykal'ı pişkinlikle suçlayarak, "Baykal seçim sonuçlarını başarısızlık olarak görmediğini ifade etti ve oylarının yüzde 1.5 oranında arttığını söyledi. Peki siz güvercini nereye sakladınız. Oy oranı yüzde 2 olan bir güvercin ve yumurtası vardı. Buna halk dilinde 'pişkinlik' denir. Sen bu kadar oyunu artırmıştın, seçim mağlubu da olmamışsın, 2 gündür partilinin yüzüne niye bakamıyorsun? Partililer CHP kapısında 'Baykal istifa' diye bağırdı. Allah Baykal'ı CHP'nin başından eksik etmesin, CHP'yi de muhalefetten eksik etmesin çünkü bu kadar ilerlemeyen, mülteci ve gerici bir siyaset tarzı olmaz" şeklinde konuştu.


CHP'yi 20 kilometre hızla giden ve devrilen trene benzeten Kutlu, "Baykal'ın ağır aksak, 20 kilometre hızla giden bir lokomotifi vardı. Bir de arkasından giden vagonlar vardı. Hızlı giden lokomotifin arkasındaki vagonların devrildiğini gördüm de, 20 kilometrede giden CHP'nin arkasındaki Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi vagonunun bu hızda devrildiğini ilk kez gördüm. Bu millet CHP'nin arkasına takılanı affetmiyor" diye konuştu.


Kutlu, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı konusunda milletin uzlaşma sağladığına dikkat çekerek, "Bu millet Tayip Erdoğan'a 'Başbakanımsın, başımın tacısın' dedi, Abdullah Gül'e de 'Cumhurbaşkanı ol' dedi. Bundan sonra Abdullah Gül eğer kendi iradesiyle vazgeçmezse, eğer bilmediğimiz bir şeyler olmazsa sonuna kadar, ucunda ölüm de olsa göğsümüzü siper edecek ve Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı yapmak için çalışacağız. Bu millet cumhurbaşkanlığı sürecinde meclise girmeyenleri meclis dışında bırakmıştır. CHP'de
umduğunu bulamamıştır. Bu yüzden parlamentoya yeni giren milletvekillerinin böyle bir yanlışı yapmayacağını düşünüyorum. Meclisin bir daha kilitlenmemesini temenni ediyorum. Meclisin önünü tıkamaya kimsenin hakkı yoktur. İnşallah Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı seçeceğiz. Halk, Abdullah Gül üzerinde uzlaşma sağlamıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 14:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Stalche IP: 85.104.239.xxx Tarih : 6.08.2007 01:02:23
en azından chp liler senin gibi atatürke hakeret etmiyor