6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

CHP ağızları tatlandırdı

CHP'Lİ KADINLAR AŞURE DAĞITTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Kadın Kolları, Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında aşure dağıttı.

CHP İl Kadın Kolları üyeleri Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında aşure programı düzenledi. Demokrasi Parkı'nda düzenlenen programda parkta bulunan vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı. CHP İl Başkanı Ali Murat Bilgiç ve diğer parti üyelerinin de katıldığı aşure programında, parti yönetimi de dağıtılan aşurelerden nasibini aldı. Kadın kolları tarafından dağıtılan aşureleri parti üyeleriyle birlikte yiyen İl Başkanı Av. Ali Murat Bilgiç:"Muharrem ayı ülkemizde her mezhep için önemli bir ay. Bu mübarek ayda

geleneksel olarak aşure yapılır. Yapılan aşureler, komşulara ve sevdiklere dağıtılır. Kadın Kollarımızda bu anlamda kendi olanaklarıyla yaptıkları aşureyi hemşerilerimize dağıttı. Bu vesileyle Adıyaman halkının mübarek ayını kutlamış oldular" dedi.

İl Kadın Kolları Başkanı Güler Cengiz Çetinkaya ise:"Muharrem ayı mübarek bir ay. Bütün dinler tarafından kutsal kabul edilen bir ay. Zulme karşı direnişi simgeleyen bir ay. Biz Muharrem ayını matem ayı olarak görüyoruz. Ayın anlam ve önemi nedeniyle aşure programı düzenledik. İlgiden de oldukça memnunuz" diye konuştu.

Ayrıca, aşure programı en çok çocukları sevindirdi. Aşureleri sırasında sıranın kendilerine gelmesini sabırsızca bekleyen çocuklar, aşureleri büyük bir iştahla tüketti.

CHP'Lİ KADINLAR AŞURE DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2010 Cumartesi 17:10:04
Güncelleme :25 Aralık 2010 Cumartesi 17:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?