1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

CHP memur düşmanı!

SAĞLIK-SEN'DEN CHP'YE AĞIR ELEŞTİRİ

Sendikalı memura verilen 10 TL'lik aidatın CHP'nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından iptal etmesi üzerine, CHP'ye sert tepki gösteren Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, "CHP, memur düşmanı" dedi.

Anayasa Mahkemesi'ni, memurlara ve sendikalara danışmadan almış olduğu bu karardan dolayı kınadıklarını dile kaydeden Abdulkadir Bozan, CHP'nin daha önceden vakıf ve belediyeler tarafından fakir öğrencilere verdiği bursu iptal ettirdiğini, şimdi ise etkili sendikacılığın önüne engel olduğunu savundu.

Bozan, "Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin başvuruları doğrultusunda karar alma teamülünü göstermesi, kamu çalışanlarının kazanımlarını iptal etmiş ve mağduriyetlerine sebep olmuştur. Daha önce de öğrenci kardeşlerimizin belediyelerden aldıkları bursların iptalinin mimarı olan ana muhalefet partisi CHP, maalesef bu defa da sendikalı memurların primine göz dikmiş, sendikalara üye olan çalışanlarımızı mağdur etmiştir. Verilen bu kararın 1 milyon 17 bin sendikalı memuru ve memur sendikalarını zor duruma

düşürmüştür. Oysa örgütlü toplumu ve sivil toplumu destekleyip, özlük, sosyal ve mali hakların gelişmesi yönünde çalışmalar yapması gereken ve sendikalı memurlar için bir artı fark yaratmaya çalışması gereken ana muhalefet partisi CHP'yi, bu statükocu tavrından dolayı kınıyoruz" dedi.

Bozan ayrıca, "Bunu, sendikaların ve memurların bağımsızlığını yitirecekleri bahanesiyle yapan CHP, acaba hazineden her yıl aldığı trilyonlarca paradan dolayı bağımsızlığını yitirmiyor mu? Hazineden aldığı bu trilyonları derhal iade etmesini istiyoruz. Çünkü bağımsızlığını kaybeden bir parti muhalefet görevini yapamaz. Üstelik bizim bu 10 TL'lik ödenek sendikalara değil tüm üyelere veriliyor. Bunu çarpıtıp kamuoyunu yanıltanlar kamu çalışanlarından gerekli karşılığı alacaklardır. Memur Sen ve Sağlık

Sen'in hükümet nezdinde girişimleri sonucu bu 10 TL ödenek başka bir isim altında mutlaka ödenecektir. Bu müjdeyi tüm çalışanlarımıza vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 16:41:05
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 23:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?