1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

CHP merkez ilçe seçimi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Merkez İlçe Başkanlığı'na kongreye tek liste halinde giren Av. Ali Çoşkun seçildi.


CHP Genel Merkezi tarafından Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yargıcı'nın görevden alınmasının ardından yerine atanan Av. Ali Coşkun, kongrede delegelerin oyunu alarak başkanlığa seçildi. Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen olağan kongreye CHP'li belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Kongreye CHP Adıyaman milletvekili Şevket Köse katılmadı.


Divan Başkanlığını CHP Besni ilçe Başkanı Mehmet Uçar'ın yaptığı kongrede 293 delegeden 156'sı oy kullandı. Sandık başına giden delegeler Av. Ali Coşkun'u yeniden başkanlık görevine getirdi.


Seçime geçilmeden önce dilek ve temenniler bölümünde konuşan CHP Adıyaman İl Başkanı Dr. Salih Fırat, 2007 genel seçimlerinde kendisinin 1. sıra milletvekili adayı olduğunu fakat hakkında ortaya atılan asılsız rüşvet iddiaları nedeniyle listenin son anda değiştirildiğini belirterek iddiaları ortaya atanlara sert çıktı. Fırat, "4 Haziran 2007 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu'na aday listeleri verilecekti ve benim adım listeden çıkartılarak benim yerime şu anki milletvekilimiz Şevket Köse 1. sıraya getirildi.


Benim rüşvetten yargılandığımı ortaya attılar. Bugüne kadar 'Salih Fırat şu rüşveti aldı' diyen varsa bugün partiden istifa edeceğim. Kimse bunu diyemez. Bana 'rüşveti' deklare ettiler. Bu büyük bir hakarettir. Asla ve asla böyle bir şey yoktur. Bugün veya yarın böyle bir şey ispatlanırsa ben derhal görevimden ayrılmaya hazırım" dedi.


Merkez İlçe Başkanı Av. Ali Coşkun ise partililerin Genel Başkan Deniz Baykal'dan önce kendilerini eleştirmeleri gerektiğini kaydederek, "Son seçimde kendi yanlışlarımızdan dolayı başarısız olduk. Partililerimiz, sürekli partiyi eleştiriyor ve 'Genel başkan değişsin' diyor. Bir zamanlar Erdal İnönü varken onu da beğenmiyorduk. Fakat şimdi Türkiye'nin siyaset tarihinin en değerli insanı olduğunu söylüyoruz. Biz hep genel başkanlarımızı eleştirdik. Yenisi gelecek, onu da eleştireceğiz. Biz ilk olarak kendimize çeki düzen vermeliyiz. AK Parti'de Tayyip Erdoğan'ı, en alttaki partiliden en üstteki partiliye kadar, saygı ve sevgiden dolayı kimse eleştirmiyor ve sahip çıkıyor. Bizde ise herkes koltuğa oturma hevesinde. Koltuk sevdalısı olduğumuz için partimiz bu hallere düştü" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 11:17:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?