1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

CHP Tut adayından açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tut Belediye Başkan Adayı Cemal Avcı, İhlas Haber Ajansı (İHA) Adıyaman bürosuna yaptığı ziyarette, Tut ilçesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Tut Belediye Başkan Adayı Cemal Avcı, Tut ilçesinin çıkmaz sokak olduğunu ve ilçenin kalkınması için yörenin kendi kaynaklarını harekete geçirmek gerektiğini vurguladı. Tut ilçesinin coğrafi yapısı nedeniyle tarım alanının az olduğu fakat meyvecilik için uygun olduğunu belirten Cemal Avcı, " Biz her şeyi bir günde bitireceğimizi vaat etmiyoruz. İlçemiz çıkmak sokak konumunda olduğu için gelişemiyor. Tut ilçesinin de başka bölgeler gibi kendi öz kaynakları var. Bu kaynakları harekete geçirmek gerekiyor. Tut ilçesinin yer altı kaynakları var ve bu yer altı kaynaklardan faydalanılması için çalışmalar yapacağız. Belediye olarak ilk önce bölge insanının istihdamını sağlayacak olan, meyveciliği teşvik edeceğiz ve projeler üreteceğiz. Tut'ta meyveciliği meslek haline getirmemiz lazım. Tarım girdileri çok olduğundan belgemizde tarım zor ve getirisi fazla yok. Meyveciliğin yöremizde kazançlı olacağına inanıyorum. İlçemizde 3 yıldan beri şahsi olarak su çalışmaları yapıyoruz. 80'e yakın su kuyusu açtık. Hızlı bir ağaçlandırma çalışması yaptık. Bu zaman zarfında 100 dönümlük alanda 8 bin fidan diktik ve 3 adet örnek meyve bahçesi oluşturdum. Meyveciliğin 5-10 yıl sonra sanayisini de getireceğiz. Özellikle Tut ilçesinde Dut meyvesini bir marka yapacağız. Dutun çok faydalı ve insan sağlığına çok faydalı bir meyve olduğunu herkes biliyor. İlk 6 ayda sulama suyu projesini çözeceğim. Bu konuda iddialıyım. Modern damlama sulama yöntemini uygulayacağız" dedi.

İlçenin yapısı itibariyle turizme uygun olduğunu kaydeden Avcı, "Tut ilçesi, Adıyaman yöresinde olmayan bir özelliğe sahip.Yaz mevsiminde Adıyaman'ın en yeşil, serin yöresi ve suyu olan bir bölgedir. Dışarıdan gelip kısa süreli dinlenme ve tatil yapmak isteyen yerli turistler için konaklama yerleri açacağız. İlçeyi iç turizme açacağız. Hem Tut dışında olan ve çevredeki insanları çekmemiz için yeni yerleşim yerleri açacağız. İlçede ki toplu konut çalışmalarını da turizme yönelik yapacağız" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 18:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?