1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

CHP ve SHP seçime birlikte giriyor

29 Mart yerel seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Adıyaman'da birlikte giriyor. 

CHP parti binasında düzenlenen tören ile CHP ve SHP'nin seçime birlikte gireceği bildirilirken, SHP'den aday olan Mustafa Işık, CHP'den aday adayı olduğunu açıkladı. CHP İl Başkanı Salih Fırat, Merkez İlçe Başkanı Ali Çoşkun, SHP İl Başkanı Zeynep Saya, Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Yıldırım ve her iki partinin mensupları katıldı. CHP aday adaylığı için resmi müracaatta bulunan Mustafa Işık'a CHP rozeti takıldı. CHP'deki aday adayı sayısı Mustafa Işık ile birlikte 8'e yükseldi. Aday adayları birliktelik mesajı verdi. 

CHP İl Başkanı Salih Fırat, Türkiye genelinde ve Adıyaman'da sosyal demokratların bir araya gelmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye de artık sosyal demokrat kitlelerin el ele, kol kola vererek Türkiye'yi mevcut iktidardan kurtarmak gerektiği gerçeği ortadadır. Bu nedenle 'Sosyal Demokratım' diyen herkesin birlikte hareket etmesi gerekmektedir. Ayrı siyaset yapma lükstür ve buna gerek yoktur. SHP adayı olan Mustafa Işık'ın CHP'den aday adayı olması bizleri sevindirmiştir. Adayımız kim olursa olsun, CHP bayrağı altında solda güç birliği yapmak zorundayız. Her iki partide canla başla çalışacaktır" dedi. 

SHP İl Başkanı Zeynep Saya ise, solda birliğin sağı korkuttuğunu ifade ederek, "Bizim birlikte olmamız bir yerleri rahatsız edecek. Ben bu birlikteliği yeterli bulmuyorum. SHP, solda birlik noktasında kendi üzerine düşeni yapmıştır, bundan sonra da yapacaktır. 2004 seçimlerinde 6 partiyle demokratik güç birliği oluşturduk. O gün CHP yoktu, bugün diğerleri yok" dedi. 

Mustafa Işık ise, sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışını getirmek için CHP'den aday adayı olduğunu ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 15:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?