1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

CHP'de Coşkun yeniden başkan

CHP MERKEZ İLÇE KONGRESİ YAPILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Merkez İlçe Kongresi'ne tek liste halinde giren Av. Ali Coşkun yeniden başkanlığa seçildi.

Belediye düğün salonunda gerçekleştirilen merkez ilçe kongresinde Eski Başkan Av. Ali Coşkun yeniden başkanlığa seçildi. CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, İl Başkanı Erdal Oranlı, CHP'li belde belediye başkanlarının yanı sıra birçok kişinin katıldığı kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından faaliyet ve gelir gider raporları okundu.

Dilek ve temenniler bölümünde ise söz alan çok sayıda kişi yerel ve genelde yaşanan sıkıntıların yanı sıra, parti içinde yaşanan çekişmeleri dile getirdi. Konuşmalarda özellikle hükümetin Alevilerin isteklerinin göz ardı etmesi ve demokratik açılım konuları eleştirildi.

Güneydoğu illerinin tek CHP Milletvekili olan Şevket Köse, yaptığı konuşmada hükümeti eleştirerek, daha sonra mecliste yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Köse, "Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilk defa bir partinin milletvekili meclis kürsüsünde 59 defa söz almış ve konuşmuşum. Meclise 183 kez yazılı soru önergesi, 50'ye yakın sözlü soru önergesi, 23 tane kanun teklifi, 22 tane önerge vermişim. Bu önergelerden bir tanesi de kıymalık tütünün serbest bırakılmasıyla ilgilidir. Bu önerim Türkiye'ye mal olmuş ve Anayasa'da yerini bulmuştur. Ben mecliste çalışıyorum. Ben meclise çay içmeye gitmedim" dedi.

Başkanlığa yeniden seçilen Av. Ali Çoşkun ise, son yılların en iyi delege listesinin hazırlandığını belirterek, titiz bir çalışma sergilediklerini ifade etti. CHP'nin oy oranını her gecen gün arttırdığına dikkat çeken Av.Ali Çoşkun, bundan sonrada oy artışının süreceğini kaydederek, "Partimiz iktidara alternatif tek partidir. Ülkemiz kaosa sürüklenmek istemektedir. Bir yandan yolsuzluk ve yoksulluk artmakta, diğer yandan tekel işçileri, devlette çalışan kamu personeli, eczaneler, demiryollu işçileri,

itfaiye işçileri ayaklandı. Buradan işçi arkadaşlarımızın mücadelesini saygı ile selamlıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından geçilen seçimde 380 delegenin çoğunluğu oy kullanırken, Av. Ali Coşkun ile birlikte 14 kişilik yönetim kurulu üyeleri belirlendi.

CHP MERKEZ İLÇE KONGRESİ YAPILDI
CHP MERKEZ İLÇE KONGRESİ YAPILDI
CHP MERKEZ İLÇE KONGRESİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2009 Pazar 15:18:02
Güncelleme :27 Aralık 2009 Pazar 15:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?