1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

CHP'den 1 Mayıs açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Av. Ali Çoşkun, 1 Mayıs işçi bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı.

İşçi bayramının baskılı ve kanlı süreç sonrası kabul edildiğini söyleyen Çoşkun, işçi bayramının doğuşunda emekçilerin ağır bedeller ödediğine dikkat çekti.

1 Mayıs işçi bayramının 1880 yıllarında çalışma şartlarının çok ağır ve kötü olmasına karşı işçi sınıfının verdiği mücadele ile başladığını kaydeden Çoşkun, Türkiye'de işçi sayısının her geçen gün arttığını dile getirerek, "Ülkemizde de sanayinin gelişmesine paralel olarak işçi sayısı her geçen gün artmaktadır. Ancak ülkemizde ve ilimizde işçilerin sendika kurmasına ve sendikalara üye olmaları engellenmektedir. Sendikalaşma oranı her geçen gün gerilemektedir. Kentimizde sermaye ve bilgi birikimi olmadığından emeği ile geçinen insan sayısı çok fazladır. Bir kısmı asgari düzeyde işçi olarak işyerlerinde çalışırken diğer bir kısmı ise yazın ırgat olarak yollara düşmektedir. Tütün ekiminin kaldırılmasıyla önümüzdeki süreçte kötü şartlarda çalışan bu emekçilere yeni insanlar eklenecek ve bu insanlarda karınlarını doyurmak için yollara düşecek, ırgatlığa yeni ırgatlar eklenecek. Sanayi ve ırgatlıkta çalışan işçilere asgari ücretin çok altında ücret ödenmektedir. Emekçilerimizin büyük bir kısmı çalıştıkları yerde çok kötü şartlar altında çalışmakta, herhangi bir sosyal hakları ve güvenceleri bulunmamaktadır" diye konuştu.

İşçilerin adeta köle konumuna getirilmeye çalışıldığını vurgulayan Coşkun, işçilere “dünyada olup biten gelişmelere karşı duyarsız kalmayın ve birlik içerisinde hareket edin” mesajı verdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 12:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?