3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

CHP'den pamuk fiyatlarına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Avukat Ali Coşkun, hükümetin uyguladığı tarım politikası nedeniyle pamuk üreticisinin zor durumda kaldığını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman il binasında gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Ali Coşkun, hükümetin uyguladığı tarım politikası ile pamuk üreticisinin halinin perişan olduğunu belirtti. Üreticinin büyük emeklerle yetiştirdiği pamuğu geçen yılların çok altında bir fiyatla satmak zorunda kaldığını ifade eden Coşkun, "2002-2003 yılında kilosunu 850 bin ve 1 milyon 100 bin liradan satılan pamuk, bugün hükümetin uyguladığı politikalar sebebiyle 650 bin ile 800 bin arasında satılmaya başlandı. Artan maliyetlerin karşısında ancak masrafını karşılamaya yetiyor. Seçimlerde pamuk üreticisine 30 cent yani 450 bin prim sözünü veren hükümet, bugün üreticiye 6 cent yani 90 bin vermektedir" dedi.

Hükümetin çiftçiye söz verdiği desteği yerine getirmediğini ileri süren Coşkun, "Komşu Yunanistan’da pamuk üreticisine destekleme primi olarak 960 bin, ABD’de ise 525 bin verilmektedir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde tütünü tam anlamıyla bitiren hükümet, alternatif ürün çerçevesinde yapılan pamuk tarımını da, uyguladığı politikalarla bitirme aşamasına getirmiştir. AKP çiftçiye verdiği sözleri yerine getirmeli ve çiftçiyi mağdur durumda bırakmamalıdır. CHP Adıyaman il ve ilçe örgütü olarak, pamuk üreticisinin daha fazla mağdur edilmemesi ve ürününü iyi bir fiyatla pazarlaması için gerekli politikaların uygulamasını ve destekleme priminin 400 bin liraya çıkarılmasını istiyoruz" diye konuştu.

adıyaman
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 11:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?