1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

CHP'den SHP'ye ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Salih Fırat, Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) İl Başkanı Zeynep Saya'yı ve parti yönetimini ziyaret etti.

CHP İl Başkanı Salih Fırat ve Merkez İlçe Başkanı Ali Coşkun tarafından gerçekleştirilen ziyarete, SHP İl Başkanı Zeynep Saya'nın yanı sıra parti yöneticileri ve üyeleri katıldı.

SHP İl binasında yapılan ziyarette yerel seçimler öncesi çalışmalar anlatıldı. Ziyareti gecikilmiş bir ziyaret olarak değerlendiren CHP İl Başkanı Salih Fırat, yerel seçimlerde sol partilerin birleşmesi gerektiğini, aksi taktirde yerel seçimleri sol partilerin kazanmasının mucize olduğunu dile getirdi.

Adıyaman'da yerel seçimleri kazanmak için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini kaydeden Fırat, seçimler için zemin hazırladıklarını belirterek, "Solda siyaset yapan bütün siyasi partiler Türkiye'nin geleceği için siyaset yapıyor. Solda bölünmek bir lükstür. Türkiye'de sol partilerin siyaseti sınırlıdır. Sağ gibi değil. Bizim ayrışmaya ve bölüşmeye tahammülümüz yok. Solda birleşme gereklilik haline gelmiştir. Adıyaman'da sol bir adayın seçimi kazanması için birleşmek şarttır. Yerelde herkesin mutabık kaldığı bir adayı destekleyeceğimiz düşünüyorum. Birleşilmediği sürece sol partinin Adıyaman'da yerel yönetimi alması açıkçası mucizedir. Bunun formülü birlikte hareket etmektir” dedi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti vurgulayan SHP İl Başkanı Zeynep Saya ise, yerel seçimler öncesinde solda siyaset yapan partileri birleşmeye davet etti. Saya, "Yerel yönetimlerde en büyük sıkıntımız, yapılan imar rantları. Bunun önüne geçmek için bütün Türkiye planlanmalı. SHP olarak bütün solun bir araya gelmesini istiyoruz. Bu bir ihtiyaçtır. SHP'nin Adıyaman'da CHP ve DTP arasında bir köprü olacağı kanaatindeyim. Hepimiz solda bir araya gelmek zorundayız. Sağlıklı bir birliktelik olması noktasında kişiler ön plana çıkartılmamalıdır. Halkımızın sol belediyecilik anlayışına ihtiyacı olduğu için bir araya gelmeliyiz. Solsuz Türkiye soluksuzdur. Soluk alma adına bir araya geldik. Öncelikle seçimde yöntem belirlemeliyiz. Adıyaman'da sola en yakın adayı belirlemeliyiz. Sadece salt bir araya gelmek yetmiyor. Halkımızdan bizden istemini bilmek gerekir. Solun geçmişteki programını bozmamız lazım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 17:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?