6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

CHP'yi karıştıran mesaj

CHP'DE 'ADAYLARA YÜZ VERMEYİN' MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Besni ilçe başkanı tarafından il delegelerine cep telefonuyla SMS göndererek, 'İl başkan adaylarına yüz vermeyin' diye mesaj çekmesine delegeler tepki gösterdi.

CHP İl Başkanlığına 4 kişinin isminin geçmesi ve bu adaylar içersinden Erdal Oranlı'ya destek verileceği yönünde ilçe başkanlarının ortak basın açıklaması yapmasının ardından yaşanan destek karışıklığı ilçe teşkilatlarına da yansıdı. CHP Besni İlçe Başkanı Av. Mehmet Uçar'ın Erdal Oranlı'yı desteklediğini açıklamasının ardından il delegelerine SMS göndermesine delegelerden bazılarının tepkisine neden oldu.

Delegelerden Ömer Darı, kendilerine 'İl başkan adaylarına yüz vermeyin' şeklinde gelen mesajın kendilerini üzdüğünü belirterek, kendisinin adaylardan Av.Ali Murat Bilgiç'i desteklediğini ve kimsenin etkisi altında kalmayacağını söyledi.

İl delegelerinin istediği adayı destekleyeceğini ve ilçe başkanının etkisi altında hareket etmeyeceklerini dile getiren Darı, gönderilen SMS'te kullanılan ifadelerin doğru olmadığının altını çizdi. Darı ayrıca, ilçe başkanının aldığı karara uymamak için imza topladıklarını söyledi. Besni ilçesinde partinin 31 il delegesinin olduğu ve bu delegelerden çoğunun başka adayı destekleyeceği öğrenildi.

Av.Mehmet Uçar tarafından il delegelerine gönderilen SMS'te şu ifadeler yer alıyor:

"İl adayımızı partimizin yetkili kurulunda belirleyeceğiz. İlçemizin birliği her şeyden önemledir. Bizi aşarak doğrudan yanınıza gelen adaylara yüz vermeyin. Aksi hareketler birliğimizi bozacağı gibi partimize de zarar verir. Saygılarımla Av. Mehmet Uçar. Besni ilçe başkanı."

CHP'DE 'ADAYLARA YÜZ VERMEYİN' MESAJI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 18:14:03
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 23:22:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?