1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Çiftçiler iftar yemeğinde buluştu

Adıyaman Tarım Kredi Kooperatifi Birliği tarafından verilen iftar yemeğinde çiftçiler bir araya geldi.

Paşa Konağı Restoranda verilen iftar yemeğinde çiftçiler ekinleri hakkında bilgiler topladı. Yemeğe Tarım Kredi Kooperatifi Birliği Gaziantep Bölge Müdürü Muhsin Gümüş, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Hasan Doğan ve Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar da katıldı.

Çiftçiler kendilerine verilen iftar yemeği sonrasında Tarım Kredi Kooperatifi Birliği Gaziantep Bölge Müdürü Muhsin Gümüş'e sorunlarını anlattılar. Tarım sektöründe sadece Adıyaman'ın değil, 9 ilin mağdur olduğunu belirten Gümüş, "Çiftçilerin borçlarının faizsiz olarak erteleneceği yazılmaktadır. Bu sadece Adıyaman için değil, erteleme kapsamına giren 9 il için geçerli. Artık tabi afetlerin yardımlarına bile destek sağlayamıyoruz. Tarım sigortası yaptırmayanlar, yaşadıkları afetlerde yanımıza gelmesinler. Sigortasız ürünlere yapılacak bir işlemimiz yoktur. Ürünler sigortalanırsa, işler Allah'a havale edilmez" dedi.

Ayrıca, alınan gübrelerin mutlaka faturalarının alınması gerektiğine, aksi taktirde piyasada fiyatların yükseleceğine dikkat çeken Gümüş, çiftçilerin kalitede ve ucuzlukta yanlarında olduklarını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 13:27:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?