1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Çiftçilere devlet destekli sigorta

Küresel ısınma ve iklim değişikliliğinin etkisiyle ürünleri tabi afete maruz kalan çiftçilere Devlet Destekli Tarım Sigortası oluşturuldu. 

Tarım Sigortalar Kanunu ile birlikte yürürlüğe giren Devlet Destekli Tarım Sigortası, Adıyamanlı çiftçilere anlatıldı. Ziraat Odası toplantı salonunda Tarım Sigortalar İşletme Bölge Koordinatörü Yaşar Biçkin tarafından çiftçilere yönelik verilen konferansta sigorta sisteminin gönüllülük esasına bağlı olduğu ve isteyen bütün çiftçilerin bu sistemden yararlanabileceği açıklandı. 

Yeni tarım sigortaları sisteminde poliçelerin, genel ve tenkil şartlar, tarife ve talimatlar çerçevesinde üye sigorta şirketleri aracılığıyla internet ortamında gerçek zamanlı olarak düzenlendiğini söyleyen Tarım Sigortalar İşletme Bölge Koordinatörü Yaşar Biçkin, sigorta şirketleri tarafından yapılan sigortalara ait prim ve risklerin tamamının havuza devredildiğini kaydederek, "Tarım sigortalarına ilişkin tüm kararlar havuz kurulunda ilgili tarafların etkin işbirliği ile en sağlıklı bir şekilde alınmaktadır. Havuz sistemi sayesinde olarak dünyanın en büyük reasürans şirketlerinden reasürans ve dolayısıyla sistemin devamlılığı sağlanabilmektedir. Sigorta uygulamalarında bütünsellik, standardizasyon, verimlilik, ölçek ekonomisi, yüksek güvence ve sürdürebilirlik sağlanmış, haksız rekabet önlenmektedir. Bir sigorta şirketinin tek başına üstlenemeyeceği don gibi katastrofik bir risk sayesinde tüm meyveler için ülke genelinde don teminatı verilmesi mümkün olmuştur. Devletin yüzde 50 prim desteği uygulaması ile çiftçilerin sigorta satın alabilmesi mümkün hale gelmiş ve sigortalılık artışında ilk 18 ayda bir rekora imza atmıştır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 15:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?