1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Çiftçilere fidan dağıtıldı

Adıyaman'da çiftçilere zeytin fidanı dağıtımı yapıldı. Zeytin fidanları Çiftçi Eğitim Şube Müdürlüğünde düzenlenen törenle dağıtıldı. 

Tarım İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen fidan dağıtım törenine Vali Ramazan Sodan, Tarım İl Müdürü Erdal Özer, Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, İl Genel Meclis üyeleri, Tarım İl Müdürlüğü şube müdürleri ve çiftçiler katıldı. 

Fidan dağıtımının Adıyaman Valiliği, İl Genel Meclisi ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa dağıtıldığına dikkat çeken Vali Ramazan Sodan, fidan desteklerinin süreceğini belirterek, çiftçilerden teşvikten en iyi şekilde yararlanmalarını istedi. Vali Sodan, "Dünyamızdaki nüfus artışıyla birlikte hızla artan gıda ihtiyacını karşılamak zorunlu hale gelmiştir. Dolayısıyla insanoğlunun sağlıklı beslenmesi için yeterli gıda üretimi gerekmektedir. Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman'da da iklim ve toprak yapısı bakımından çeşitli meyve türlerinin üretilmesi mümkündür. Hükümetimiz, çeşitli meyve bahçesi kurmak isteyen vatandaşlarımıza dekar başına destek verdiği gibi yağmurlama ve damlama sulama sistemlerini kurmak isteyen çiftçilere yüzde 50 oranında destek vermektedir" diye konuştu. 

25 bin zeytin fidanının dağıtıldığı fidan dağıtım töreninde Adıyaman'da zengin bir üretim olduğunu söyleyen Tarım İl Müdürü Erdal Özer, Adıyaman'da narenciye dışında, her türlü üretimin yapıldığını kaydederek, "Adıyamanlı vatandaşlarımız mevsimine göre ırgatlığa gidiyor. Biz meyveciliği arttırırsak ve yayabilirsek, ırgatlığı önleyebiliriz. Tarım Bakanlığı bu yıl meyveciliğe daha çok önem vermiştir. Bu istifadeden en çok yararlanan iller arasındayız. Adıyaman genelinde toplam 368 bin 801 adet fidan dağıtımı yapıldı" dedi. 

Öte yandan ilerleyen günlerde çiftçilere 100 bin adet amerikan asma anacı ve 5 bin adet badem fidanının dağıtılacağı açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 15:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?