7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Çiftçilere makine ve ekipman desteği

ÇİFTÇİLERE MAKİNE VE EKİPMAN DESTEĞİ

Adıyaman Tarım Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürlüğü tarafından çiftçilere makine ve ekipman desteğinde bulunuldu.

Çiftçi Eğitim Şube Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen makine ve ekipman dağıtımına çok sayıda davetli katıldı. Vali Ramazan Sodan, Milletvekilleri Ahmet Aydın, Şevket Gürsoy, Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdür Yardımcısı Nihat Dolaş, İl Genel Meclis başkanı Nemci Baykan, AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, Tarım müdürlüğü personeli ve çiftçiler katıldı.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 30 çiftçiye 30 adet değişik tarım makinesi ve ekipmanı verildi. Bu çiftçilere protokol üyeleri tarafından sertifika verildi.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından Makine ve ekipman dağıtımı öncesinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Tarım Müdürü Erdal Özer, Adıyaman'ın tarım arazileri ve çiftçilerle ilgili verilerini açıklayarak, çiftçilere verilen desteklemelerden bahsetti.

Özer, "Tarımsal makine ve ekipman desteği olarak 2008 yılında 274 çiftçi, 2009 yılında 785 çiftçi, 2010 yılında ise bin 60 çiftçi olmak üzere toplam 2 bin 119 çiftçimize tarımsal makine ekipman desteği verilmiş olup, projelerin maliyeti 13 milyon TL'dir. Bu bedelin 6.5 milyon TL'si hibedir. Bu hibelerin tümü Adıyamanlı çiftçilerimize analarının ak sütü gibi helal olsun, ürünleri bol ve bereketli olsun" dedi.

Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdür Yardımcısı Nihat Dolaş ise, amaçlarının çiftçilerin örgütlenmesi ve bu çiftçilerin desteklenmesini sağlamak olduğunu belirterek, kooperatif sayılarının son yıllarda arttığına dikkat çekti.

Dolaş, son üç yıl içersinde kooperatif sayısının 2 binin üzerine çıktığını belirterek 2003-2010 yılları arasında bin 800 çiftçiye 1,5 milyar TL destek sağlandığını ifade etti.

Vali Ramazan Sodan'da hükümetin çiftçilere her alanda destek verdiğini ve bu desteğin her yıl artarak devam ettiğini vurgulayarak, ekonomideki hızlı büyümenin tarım alanına da yansıyacağına dikkat çekti.

Sodan, Adıyaman'da son 5-6 yıl içersinde tarım alanında 500 milyon TL üzerinde destek sağlandığını söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Milletvekilleri Ahmet Aydın ve Şevket Gürsoy'da konuşma yaparak, hükümetin tarım politikaları ile bilgiler verdiler.

Konuşmaların ardından Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı kapsamında çiftçilere sağlanan tarım makineleri ve ekipmanlar gezildi.

ÇİFTÇİLERE MAKİNE VE EKİPMAN DESTEĞİ
ÇİFTÇİLERE MAKİNE VE EKİPMAN DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 16:39:01
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 16:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?