2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Çiftçinin yüzü güldü

Hükümet tarafından çiftçiye verilecek olan kuraklık desteği Adıyamanlı çiftçiyi sevindirdi.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin çoğunlukla etkilendiği kuraklık nedeniyle hükümetin verdiği destekleme çiftçinin yüzünü güldürdü. Buğday, arpa, nohut gibi hububat ürünlerine dekar başına destek verilmesi ve kredi borçlarının ertelenmesi çiftçiyi ekonomik darboğazlıktan bu yıl kurtaracak. Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş, kuraklık nedeniyle verilen destekleme ve borç ertelemenin çiftçileri genel manada memnun ettiğini fakat bazı çiftçilerin kredi borçlarının ertelenmesinden faydalanamadığının altını çizdi.


Taş, hükümetin açıkladığı kuraklık prim desteği ve kredi borçlarının ertelemesinin çiftçiye nefes aldıracağını belirterek, "Çiftçinin beklediği desteğe yakın bir fiyat açıklandı ve buda bizleri memnun etti. Kuraklıktan dolayı merkezi hükümetin verdiği desteklerden memnunuz ancak, Ziraat Bankası tarafından verilen kredilerde çiftçiden kent merkezinde mülkiyet ipotek ve memur kefil istemesi nedeniyle çiftçilerimiz özel bankalardan kredi almıştı. Tarım Kredi Kooperatifine olan kredi borçlarının ertelenmesi ve özel bankaların ki ertelenmediği için bu çiftçiler mağdur oldu. Özel banka kredileri bu kapsama alınmadığı için bir çok çiftçi mağdur olmaktadır" dedi.


Adıyaman'da bir milyon dekar ekili arazi olduğu ve 15-17 bin arasında çiftçinin desteklemeden faydalanacağı belirtiliyor.

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 16:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?