2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Çiftçiyi dolu vurdu

Adıyaman'ın kırsal bölgelerine yağan dolu yağışı, ekili alanlarda etkili oldu.

Merkeze bağlı İncebağ Köyü'nde dolu yağışı nedeniyle ekinlerin büyük bir kısmı etkilenirken, çiftçi perişan oldu. Adıyaman'ın merkeze bağlı İncebağ köyünde aralıksız yağan dolu, ekinlere zarar verirken, ekinlerin başlarını döktüğü görüldü.

İncebağ Köyü çiftçilerinden Halil Aslan dolu yağışının kendilerini olumsuz etkilediğini kaydederek, "Köyümüzde birçok aile çiftçilikle geçimlerini sağlıyor. Dolu yağışı İncebağ Köyü'nde ekinlerimize zarar verdi. Ürünlerimiz satılamaz duruma geldi. Zaten borçlarla ektiğim bu ekinlerin de dolu yağışları nedeniyle zarar görmesi bizi bataklığın içerisinde sürüklemiştir. Sadece benim tarlamda tahmini 200 bin YTL zarar var. Zararlarla ilgili olarak Valiliğe dilekçe yazdım. İnşallah devletimiz zararlarımıza ortak olur" dedi.

Çiftçi Abdurrahman Çelik ise dolu yağışının çevre köylerde de etkili olduğunu belirterek, "Yıl boyunca yapılan emekler, bir yağışla boşa gitti. Alın teri ile diktiğimiz bu ekinlerin hasadını yapamamamız bizi oldukça zor durumda bıraktı. Zararlarımızın karşılanması için yetkililerden yardım eli bekliyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 18:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
xenondemo IP: 78.135.15.xxx Tarih : 28.05.2008 19:03:25

çifcilere kolay gelsin bu ekinler yuzunde her zaman hayatları kumar olmuş yağmur yağsa bir dert yağmasa bir dert.hayatta herzaman çile çekeceksınız, bu sizin sucunuz deil önünüzde baska seçenek kalmadığı için başka çareniz yok da ondan. sonra bir ara ekin ler yetırınce kadar verımlı ve bol dedıler ama gel gelim simdi ne derler bilmem. ama yine aynı sey derler sonra afet bölgesi kapsamına alınacaktı o da yalan oldu . çifciler beklemesın yardım mardım hiç bosa laf ... kolay gelsin başka ne diyecegim yok