1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Çiğ köfte Antep fıstığı ile birleşti

Adıyaman'da bir usta, isteğe göre kuru yemişli çiğ köfte yoğurarak müşterilerine farklı lezzetler sunuyor.

Ramazan ayına özel olarak Antep fıstıklı çiğ köfte yoğuran Adıyaman Çiğköfte'nin sahibi İlhan Memiş, kuru yemişli çiğ köftenin müşteriler tarafından beğenildiğini, bayramdan sonra da farklı lezzetler sunmayı sürdüreceğini söyledi. 25 yıldır çiğ köfte yoğurduğunu belirten Memiş, 20 yıl önce Antep fıstığını, Adıyaman'ın meşhur çiğ köftesiyle birleştirdiğini ve Adıyaman halkına tattırdığını ifade etti. Günde ortalama 400 ile 500 arası çiğ köfte dürümü satan Memiş, kuru yemişli çiğ köfte ile normal çiğ köfte arasında fiyat farkının bulunmadığına değinerek, "Önemli olan müşteriye hizmet" dedi.

'En tatlı, acı çiğ köfte' sloganı ile yola çıkarak Antep fıstıklı çiğ köfteyi Adıyaman halkının damak zevkine sunduğunu sözlerine ekleyen Memiş, "Antep fıstığı çeşitli yiyeceklerde kullanılıyor. Ben de neden Adıyaman yöresine ait olan çiğ köftede kullanmayayım diye düşündüm. Antep fıstığı ile çiğ köftenin çok güzel bir tat vereceğini düşündüm ve müşterilerimin hizmetine sundum. Müşteriler tarafından bu tat beğeniyle karşılandı. Karadeniz'de hamsinin çeşit çeşit yemeğini yapıyorlarsa, biz de Adıyaman çiğ köftenin çeşit çeşit tatlarını vatandaşlara sunacağız" dedi.

Çiğ köfteye en çok gençlerin ve çocukların ilgi gösterdiğinin altını çizen usta İlhan Memiş, kendi çiğ köftesine gösterilen ilgiyi ev yapımı biber ve zeytinyağına bağladı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 14:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?