6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Çimentocular kura çekti

DEMİR VE ÇİMENTOCULAR SİTESİ'NİN KURA ÇEKİMLERİ YAPILDI

Gölbaşı yolu üzeri Buğdaycılar Pazarı civarında yapımı tamamlanan, Demir ve Çimentocular Sitesi'nin kura çekimi yapıldı.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ın başkanlığında, Belediye Meclis Salonu'nda bir araya gelen demir ve çimento satıcıları, noter huzurunda kura çekti.

Başkan Büyükaslan'ın çektiği ilk kurada, 1 numaralı iş yeri Zeynel Karadağ'a çıktı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Büyükaslan, çeşitli meslek gruplarını şehir merkezi dışında bir araya getirmekle, kenti görüntü kirliliğinden kurtardıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Belediye olarak şehrimizin yaşanabilir modern bir kent olabilmesi için elimizden gelen her türlü gayret ve çabayı gösteriyoruz. Girişimlerimiz neticesinde bazı meslek grupları bir araya getirerek, şehrimizi görüntü kirliliğinden kurtarıyoruz. Bu kapsamda demir ve çimento satıcılarını şehir merkezi dışında site kurmaları ve bir arada bulunmaları için bundan önce girişimde bulunmuştuk. Girişimlerimizin akabinde şehir merkezimizin 7 kilometre dışında 62 bin metrekarelik bir alanda Demir ve Çimentocular Sitesi kurulmuş oldu. Bugün çekilen kuralar neticesinde herkes kendi işyerinde mesleklerini icara edecek. Şimdiye kadar bu esnaflarımızın bir kısmı kendi mülklerinde bir kısmı ise kiraladıkları mekanlarda ticari işlerini yürütmekteydiler. Bu nedenle şehrimizde hoş olmayan görüntüler oluşuyordu. Sitemizin şehrimize ve esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Diğer meslek grubu esnaflarımızı da zaman içerisinde şehir merkezi dışına taşıyarak, kentimize güzel bir görünüm sağlayacağız."

Demir ve Çimentocular Kooperatifi Başkanı İbrahim Şahin ise, "Kentimizin daha güzel bir görünüme kavuşması için belediyemizin öncülüğünde demir ve çimento satıcıları olarak sitemizi yaptık. 53 arkadaşımızın bugün yerleşik plan üzerinde kura çekimi için toplanmış bulunmaktayız. Kuradan sonra arkadaşlarımız kısa zamanda yeni yerlerine taşınacaklar. Bu vesileyle şehrimiz hem güzel bir görüntüye kavuşmuş olacak, hem de ağır tonajlı yük araçları çarşıya inmeyecek" dedi.

DEMİR VE ÇİMENTOCULAR SİTESİ'NİN KURA ÇEKİMLERİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 15:39:04
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 16:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?