1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Çin malı kullanmayın!'

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hacı Mehmet Sever, Çinlilerin Urumçi'de yüzlerce Uygur Türkü'nü öldürmesi nedeniyle Türk halkına 'Çin malı' kullanmayın çağrısında bulundu.
Başkan Sever, Çin malının kullanılmasının zulme ortak olmak anlamına geldiğini dile getirdi. Uzun yıllardır Doğu Türkistan'ın Çin'in işgali altında olduğunu belirten Sever, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Her ne kadar şanlı direnişlerle de Bağımsız Doğu Türkistan Devleti kurulmuş ise de, Çin tarafından Doğu Türkistan işgal edilmiştir. 1956'da yüzde 74'ünün Uygur Türkü olduğu Doğu Türkistan'da yıllar boyunca Uygur Türkleri katledilmiş, göçe zorlanmıştır. Çinliler, Doğu Türkistan'a yerleştirilmiştir. Uygulanan bu asimilasyon politikası ile milyonlarca Uygur Türk'ü Çin tarafından katledilmiştir.

Çin bugün katliamcı kimliğini bir kez daha ön plana çıkartarak Uygur Türklerine soykırım yapmaktadır. Urumçi'de başlayan çatışmalar Çin tarafından sistematik bir katliama dönüştürülmüş, Uygur Türkleri vahşice katledilmişlerdir. Yıllardır Uygur Türklerine her türlü işkenceyi yapan ve baskıyı uygulayan zalim Çin bir kez daha soykırımcı kimliğine bürünerek kanlı ellerini tüm Dünyaya göstermektedir. Çin'in bu kanlı ellerini gören Dünya ise katledilenler Müslüman ve Türk olunca her zaman yaptıkları gibi yine sessizliğe bürünerek vahşeti izlemeyi tercih etmektedirler. Sözde insan hakları savunucularından ise bir çıt dahi çıkmamakta onlarda gözlerini kapamaktadırlar. Her zaman özgürlükten dem vuranlar karanlık gölgelerine çekilerek bu katliamlar yaşanmamış gibi davranmaya utanmadan devam etmektedirler. Tüm bu duyarsızlıklara karşı mazlumun her zaman yanında olan Türk milleti ise yine gerekli cevabı verecektir. Ülkemizde yapılan protestolar ve eylemler bunun işaretçisidir. Yüzlerce Uygur Türk'ünün acısı yüreğimizi yakmaktayken ana vatan Türkiye'den gerekli tepkilerin gösterilmesini ve Çin'in bu soykırıma son vermesi için gerekli tüm diplomatik girişimlerin başlatılmasını talep ediyoruz."

Türk Sağlık-Sen olarak, Çin'de yaşanan vahşete karşı tepki göstermenin ve tavır ortaya koymanı her Türk'ün vazifesi olduğunu kaydeden Sever, "Çin'e tepki için her insanımızın yapacağı bir şey olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Bunun için tüm Türkiye'yi Çin malı kullanmamaya davet ediyoruz. Ekonomimizi mahveden kazandığı paralarla da Uygur Türklerini katledenlere karşı seyirci kalmayın diyerek bu çağrımızı yapıyor, 'Çin Malı Kullanırsan Eline Türk Kanı Bulaşır. Çin Malı Kullanmayın Zulme Ortak Olmayın'
diyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak Çin'in yaptığı bu vahşette hayatını kaybeden tüm Uygur Türklerine Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu vahşetin bir an önce son bulmasını dileyerek Çin'de hayatları tehlikede olan tüm Uygur Türklerine sahip çıkılmasını tüm dünyadan bekliyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 15:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?