1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Cip ile yolcu minibüsü çarpıştı

Cip ile yolcu minibüsü çarpıştı: 15 yaralı

Adıyaman-Kahta karayolu üzerinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait cip ile yolcu minibüsünün çarpışması sonucunda 8'i ağır 15 kişi yaralandı.

Adıyaman-Kahta karayolu Samsat yol ayrımı yakınlarında meydana gelen kazada can pazarı yaşandı. Kazanın duble yol çalışması devam eden karayolunda aşırı toz yoğunluğundan dolayı sürücülerin görüş mesafesinin kısa olmasından kaynaklandığı ileri sürüldü. TPAO'ya ait Tayfun Karalök yönetimindeki 02 HE 562 plakalı cip, Kahta ilçesi Karakuş mevkiinde bulunan TPAO'ya ait üretim sahasından Adıyaman istikametine seyir halinde iken, karşı yönden gelen Hacı Kaya yönetimindeki 02 D 6103 plakalı yolcu minibüsü ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle her iki araç hurdaya döndü.

TPAO'da elektrik mühendisi olduğu öğrenilen cip sürücüsü Tayfun K. cip içerisinde sıkıştı. Sürücü sıkıştığı araçtan olay yerine gelen sivil savunma ekipleri tarafından güçlükle kurtarıldı. Kaza yerinde bulunan ve sürücünün yakını olan kişiler gözyaşlarına boğuldu. Sürücü uzun uğraşlar sonucunda sıkıştığı yerden kurtarılırken, yol uzun bir süre trafiğe kapatıldı.

Yaralılardan Hanifi Örnek, İsmail, Naime, Kibar ve Osman Kaya, Munevver ve Osman Kara, Kahta Devlet Hastanesi'ne, Zekeriya Bayram, Orhan Akçan ve Mehmet Gövenç 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne, Tayfun Karalök, Halise Güngör, Ahmet Güngör, Doğan Ardıç ve Necmettin Atar Adıyaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar.

Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Osman Kara isimli çocuk ile Naime Kaya Adıyaman Devlet Hastanesi'ne sevk edildiler. TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Besim Şişman ve TPAO personelleri ile yaralı yakınları hastane önünde toplanırken, yaralı yakınları hastane önünde yoğunluğun yaşanmasına neden oldu. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


 

 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 20:41:19
Güncelleme :29 Nisan 2009 Çarşamba 20:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mihman IP: 94.122.130.xxx Tarih : 30.04.2009 15:09:30

kahta nın yol yapımın da bu eksikti buda oldu acaba suç mütahitinmi yoksa mütahite bu işi vereninmi eğer bir iş yapılacaksa iş güvenliği açısında önlemler alınması lazım  tabi buna önlem denilecekse sonucu  15 kişinin yaralanması ve iki aracın hurdaya dönmesidir. herkese büyük geçmiş olsun allah tan acil şifalar diliyorum. ve özellikle TPAO araç sürücüleri lütfen arabayı uçaklarla karıştırmayınız.  milletvekilleri sizde yerinizde rahat oturun belki bir gün gibi işe yararsınız.